Descopera

INCREDIBIL! Piramidele egiptene și cele aztece indică locul exact de unde au venit creatorii

Încă din Antichitate, una dintre cele mai observate și studiate constelații a fost cea a lui Orion. Pornind de la această constelație, vechile culturi nu doar că au construit monumente megalitice, dar se pare că i-au întâlnit și pe zeii coborâți din ceruri pe Terra, cu scopuri bine definite.

Orion, cunoscut și drept Vânătorul, este o constelație în emisfera nordică, fiind una dintre cele mai cunoscute.

Cea mai strălucitoare stea a constelației este β Ori sau Rigel, urmată de α Ori sau Betelgeuse.În constelația Orion se regăsesc șase stele din cele mai strălucitoare cincizeci și una de stele de pe bolta cerească, Rigel, Betelgeuse, Bellatrix, Alnilam, Alnitak A și Saiph.

Constelația Orion mai este cunoscută ca fiind gazdă a celebrei Nebuloasei Orion, unul dintre cele mai spectaculoase obiecte cerești, vizibilă cu ochiul liber.

Cele mai vechi civilizații, care au trăit pe Terra, printre care și egiptenii, au fost fascinați de constelația Orion. Ei au studiat-o pentru sute sau chiar mii de ani. În urma studiilor realizate și posibil în urma unor evenimente mai puțin cunoscute în ziua de astăzi, vechii egipteni au ajuns la concluzia că zeii creatori au venit din constelația Orion.

Astfel, zeul suprem Osiris a fost asociat cu Orion, iar zeița creatoare Isis cu Sirius. Atunci când acești doi zei au ajuns pe Terra au realizat omul în forma sa actuală. Poate că aceasta este doar o legendă, dar cu toate acestea obsesia egiptenilor pentru constelația Orion nu se oprește aici.

Specialiștii au descoperit că există o stranie legătură între cele 3 piramide de la Gizeh și cele trei stele principale din constelația Orion. Este posibil ca egiptenii să fi construit piramidele pentru a marca cele trei stele sau aceste misterioase construcții megalitice au fost ridicate de către zei?

Nu se poate oferi un răspuns la această întrebare, dar este cert faptul că cei care au fost constructorii piramidelor au avut ca scop să marcheze sau să însemneze cele trei stele din constelația Orion. Piramidele de la Gizeh au fost perfect aliniate cu aceste stele, ceea ce îi face pe specialiști să susțină că a fost folosită tehnologie extrem de avansată pentru realizarea acestui lucru. Este posibil ca egiptenii să dețină asemenea instrumente de măsură? Probabil că nu și atunci alinierea sacră a piramidelor nu a fost la îndemâna unei civilizații oarecare, ci a uneia care depășește, probabil, imaginația noastră.

orions belt orientation pyramids - INCREDIBIL! Piramidele egiptene și cele aztece indică locul exact de unde au venit creatorii

Interesant mai este faptul că aceeași așezare o au și cele trei piramide din Teotihuacan. Oare să fie o simplă coincidență?

Oare de ce s-a dorit această însemnare? Este posibil ca un mesaj să fi fost trimis posterității atunci când piramidele au fost construite? Probabil că da, singura problemă este că după mii de ani acest mesaj nu a fost pe deplin descifrat.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top