Descopera

Incredibil! Apa plata din magazine verificata de Protectia Consumatorului

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au analizat mai multe tipuri de apă îmbuteliată de pe piaţa. În urma controalelor au fost depistate cinci sortimente de apă plată care nu corespund parametrilor microbiologici fiind periculoase pentru organismul uman. In unele cazuri numarul de germeni per miligram fiind si de zeci de ori mai mari decat limita MAXIMA admisa!

ANPC anunţă că în perioada 4 – 9 martie s-au prelevat eşantioane din sortimente de apă de masă şi de izvor din reţeaua comercială a unor lanţuri dehypermarketuri şi supermarketuri din Bucureşti.

Astfel, au fost prelevate 17 eşantioane, din care 5 sunt neconforme în urmă analizelor de laborator. Din analizele efectuate au rezultat următoarele neconformităţi:

Sortimentul Apă de izvor Aqua Queen, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5l intalnit in reteaua Mega Image, Carrefour, LidlKaufland si Auchan nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 2.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 900 faţă de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apă de masă necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l si intalnit frecvent in lanturile de supermarketuri mari, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 20.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 16.800 faţă de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apă de izvor plata Izvorul Zânelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 2.820, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 104 faţă de limita prevăzută de 20

loading...

Sortimentul Winny- apă izvor plata, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 1.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 600 faţă de limita prevăzută de 20.

Sortimentul Apă de izvor Calipso îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obţinută era de 14.700, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obţinută era de 3.200 faţă de limita prevăzută de 20 .

În urmă abaterilor constatate, inspectorii au dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei. Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător în judeţul Ilfov, respectiv Harghita prin comisariatele judeţene de protecţie a consumatorilor.

apa imbuteliata - Incredibil! Apa plata din magazine verificata de Protectia Consumatorului

„În dată de 15.03.2016 au fost efectuate alte 11 prelevări de probe. Eşantioanele au fost transmise la SC Manor Laboratory Center SRL Bucureşti spre a fi analizate din punct de vedere microbiologic şi al conţinutului de nitriti.

Comisarii ANPC continuă prelevările de probe şi le vor trimite spre analiză la laborator. ANPC a transmis buletinele de analize pentru probele prelevate către Direcţia de Sănătate Publică pentru a se lua măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul emis de ANPC.
Sursa:Adevarul.ro

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top