Take a fresh look at your lifestyle.

INCREDIBIL! A fost identificat Jack Spintecătorul. Iată cine a fost cel mai sângeros criminal din Londra

Unul dintre cele mai mari mistere ale ultimelor sute de ani l-a conturat celebrul Jack Spintecătorul. Încă din 1888, an în care şi-a făcut simţită prezenţa prin crimele violente săvârşite in regiunea Whitechapel și în districtele adiacente orașului Londra, Anglia, Jack Spintecătorul a reprezentat o provocare pentru poliţia din vremea respectivă.

Povestea sa este una simplă, cunoscută în întreaga lume, pentru că îşi alegea victimele din rândul prostituatelor. Crimele se petreceau fie în timpul nopții, fie dimineața devreme, în locuri publice sau semi-publice. Gâtul victimei era tăiat după ce i se mutila trupul. Teoriile susțin că victimele erau mai întâi strangulate pentru a fi reduse la tăcere, lucru ce explică lipsa sângelui de la locul crimelor. Scoaterea organelor interne din trupurile a trei victime i-a determinat pe oficiali să presupună că ucigașul avea cunoștințe de chirurgie.

Odată cu prima crimă săvârşită, Jack Spintecătorul s-a transformat într-un adevărat mit, pe care numeroşi oameni ai legii au încercat să-l demoleze. Mai mulţi au fost la număr suspecţii despre care se credea că îl pot înfăţişa pe crudul criminal, printre aceştia numărându-se şi Prințul Albert Victor, fiul lui Eduard al VII-lea, Sir William Gull, doctorul Reginei Victoria, pictorul Walter Sickert, pantofarul evreu John Pizer, bărbierul polonez George Chapman și frizerul Aaron Kosminski.

De asemenea, numeroase au fost probele culese de organele de poliţie de la locurile crimelor, dar niciodată nu s-a putut stabili cu exactitate cine putea fi Jack Spintecătorul.

Odată cu evoluţia tehnologică şi cu dezvoltarea procedeelor de analiză a structurii ADN lucrurile par să se schimbe şi adevărata figură a celui mai controversat criminal din toate timpurile să iasă la iveală. În acest fel, o analiză ADN recentă, realizează asupra unui voal care fusese găsit la locul unei crime, care purta marca Jack Spintecătorul, îi împinge pe oamenii de ştiinţă să susţină că au descoperit identitatea criminalului.

jack spinecatorul

Loading...

Potrivit Daily Mail, analiza probelor ADN demonstrează că faimosul criminal era imigrantul polonez Aaron Kosminski, din cartierul Whitechapel (estul Londrei), unde au fost comise crimele și care ulterior a fost internat într-un azil. Descoperirea a fost realizată în urma comparării ADN-ului celor două persoane. În acest fel, se poate spune că unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii a fost deconspirat.

loading...

Comentariile sunt închise.