The news is by your side.

Incredibil! A fost descoperit un generator de particule în apropierea Terrei

Centura de radiații Van Allen a fost descoperită cu peste 50 de ani în urmă, dar cu toate acestea nu a putut fi pe deplin explicată de cercetători. Principalul element care i-a contrariat pe oamenii de știință este procesul de accelerare a electronilor care provin din această centură.

Prin analizarea datelor prelevate din centura Van Allen, oamenii de știință de la Universitatea Alberta, Canada,au ajuns la concluzia că există un accelerator cosmic gigant chiar deasupra Pământului. Fizicianul Ian Mann, împreuna cu echipa sa, a reușit să identifice existența unui generator de particule, la scara planetară, care pur și simplu se face vinovat pentru menținerea centurii de radiații, dar și pentru faptul că trimite jeturi puternice de electroni spre planeta noastră.

Prezența fizică a acestui accelerator de particule nu a fost detectată, dar spațiul în sine se comportă de o asemenea manieră. Cercetătorii susțin că este vorba despre o bucată imensă și inimaginabilă din spațiu, care poate eclipsa oricând acceleratorul cu un diametru de 27 de kilometri existent la CERN.

Accelerarea particulelor se face atât de puternic încât pot atinge chiar și viteza luminii. De asemenea, particulele provin din exploziile solare și nu numai și sunt transportate în spațiu cu ajutorul vântului solar.

Întrebarea la care nu putem să răspundem se referă la cum este posibil ca particulele să fie generate la viteza luminii„, a declarat Mann.

Probabil că și aceasta necunoscută este importantă pentru fizica modernă, dar nu trebuie să ignorăm faptul că acest generator imens nu este de natură fizică, el generează particule spre Terra cu un scop și nu în cele din urmă a fost creat de cineva cu un scop precis.

generator de particule

Rezultatul generatorului este un flux continuu de particule care se îndreaptă constant spre Terra. Oare dacă acești electroni nu ar mai fi generați la asemenea viteze ce s-ar întâmpla cu planeta noastră? La această întrebare nu se poate răspunde în prezent, dar fizicienii care au realizat această descoperire sunt încrezători că în viitorul apropiat vor dezlega misterul acceleratorului de particule din centura de radiații Van Allen.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și