X-Files

Incidentul Westall, un OZN gigant a speriat 200 de elevi și personalul unei școli

Incidentul Westall – în ziua de 6 aprilie 1966, în Westall, Australia, circa 200 de elevi, cât și personalul unei școli, au fost martorii unui eveniment straniu. Un OZN gigant, a staționat preț de 20 de minute chiar lângă clădirea principală a școlii.

Incidentul Westall – Firul evenimentelor

Incidentul Westall, așa cum este supranumit în arhiva OZN a Australiei, s-a petrecut în dimineața zilei de 6 aprilie 1966. Elevii școlii din Westall când au văzut farfuria zburătoare de dimensiuni incredibile, au ieșit în curtea interioară. Farfuria zburătoare zbura inițial la joasă altitudine, pentru ca mai apoi să staționeze timp de 20 de minute, undeva în aer, chiar deasupra școlii. Atât profesorii, cât și elevii, au fost șocați de ceea ce vedeau.

Rapoartele ulterioare au sugerat că OZN-ul era de culoare argintie și atunci când a plecat a fost însoțit de 5 avioane ușoare.

Bărbații în uniformă

După cele 20 de minute de spectacol incredibil, dar și înspăimântător, mai mulți bărbați în uniforme au sosit în Westall. Ei nu au vorbit cu nimeni și aveau o aparatură ciudată, cu care căutau semne ale incidentului. Întreaga zi ți-au petrecut-o strângând probe de pe sol. Atunci când s-a lăsat seara au dat foc unei pajiști imense, pentru ca orice fel de probă să fie distrusă.

Nu se poate spune cu exactitate ceea ce au căutat bărbații în uniformă, dar s-a vehiculat ideea că anumite bucăți din OZN-ul în cauză s-au rupt și au vrut să le colecteze pentru a le trimite spre laborator.

O săptămână mai târziu, unul dintre ziarele din Melbourne a publicat un articol despre incident și sublinia faptul că martorii au fost instruiți să nu vorbească despre ceea ce au văzut.

Explicațiile oficiale

La câteva zile după incidentul Westall, autoritățile au emis un comunicat de presă în care explicau că nu a fost vorba despre nicio farfurie zburătoare, ci despre un avion ușor, care a survolat zona. Mai târziu, s-a spus că ar fi fost un balon meteorologic, care efectua o misiune prin zona respectivă.

Acest balon ar fi făcut parte din proiectul HIBAL, inițiat de SUA și Australia, pentru a măsura nivelul radiațiilor din zonă. Rapoartele oficiale au sugerat că balonul și-a încheiat misiunea cu succes și că oamenii nu trebuie să intre în panică pentru că OZN-uril nu există și cu atât mai puțin nu survolează Australia.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top