Take a fresh look at your lifestyle.

Incidentul Mantell – 1948, prima victima umana in contact cu un OZN

A fost, cu siguranta, incidentul care a schimbat perceptia publicului avid de povestiri OZN fata de intentiile posibililor vizitatori din spatiul extraterestru.

Daca pana in acel moment, oamenii vedeau inomuletii verzi” de pe alte plante niste prieteni simpatici, dupa incidentul Mantell au inceput sa ia nastere scenariile cu privire la intentiile ostile ale extraterestrilor.

Ce s-a intamplat, mai exact? In data de 7 ianuarie 1948, capitanul Garzii Nationale Aeriene, Thomas F. Mantell, a anuntat prin radio ca in fata avionului sau a aparut un obiect zburator neidentificat, de forma unui disc argintiu, care se misca cu o viteza ametitoare, si ca va porni in urmarirea acestuia.

Lipsit de oxigen, zburand la o altitudine foarte mare, Mantell ar fi lesinat, au sustinut oficiali ai armatei, moment urmat de prabusirea avionului si moartea pilotului.

mantell4

Informatiile obtinute atunci de la armata americana nu aduc prea mult in discutie originile OZN-ului urmarit de Mantell, in schimb, sustin ca zelul pilotului si optiunea sa de a nu respecta normele de siguranta ale zborului au fost cele care i-au pecetluit soarta. Cel mai probabil, au sustinut aceiasi oficiali, Mantell a urmarit un balon meteorologic.

Loading...

mantell4

Istoricul David Michael Jacobs susține că incidentul de la Mantell a marcat o schimbare bruscă atât a percepției publice cât și a celei guvernamentale în ceea ce privește OZN-urile.

Anterior, mass-media de multe ori a tratat rapoartele privind OZN-urile cu o atitudine capricioasă sau superficială, rezervându-le pentru perioadele când nu prea erau știri de publicat.

După moartea lui Mantell, evidențiază Jacobs, faptul că o persoană a murit în mod dramatic într-o întâlnire cu o presupusă farfurie zburătoare a crescut în mod dramatic îngrijorarea opiniei publice cu privire la fenomenul OZN: „Ei ar putea fi nu numai extratereștri dar și potențial ostili nouă.

loading...

Comentariile sunt închise.