Bizar

Încetinirea vitezei de rotație a Terrei vinovată pentru producerea unor cutremure violente în 2018

Doi cercetători americani de la Universitatea Colorado susțin că există o legătură între producerea seismelor și viteza de rotație a Pământului.

Cei doi cercetători au analizat cele mai puternice cutremure care s-au produs în ultimele secole și au ajuns la concluzia că acestea s-au produs în perioadele de încetinire a rotației planetei.

Experţii atrag atenţia că anul viitor s-ar putea produce aproximativ 20 de cutremure puternice, cele mai intense având loc în zonele tropicale, în care trăiesc miliarde de oameni.

Viteza de rotaţie a Pământului încetineşte din cauza forţei de atracţie dintre planeta noastră şi Lună. Zona mai apropiată Lunii resimte o forţă de atracţie mai puternică, în timp ce partea mai îndepărtată resimte o forţă gravitaţională mai uşoară.

În anul 2017, au fost 6 cutremure mari. Pentru anul 2018, cei doi estimează că numărul acestora ar putea fi mai mare, în jur de 20. Ultima încetinire a vitezei de rotație a fost înregistrată în anul 2011, an în care s-a produs unul dintre cele mai mari cutremure.

În anul 2018, Pământul va înregistra o perioadă în care mișcarea de rotație va fi foarte redusă. Cele mai puternic afectate zone pot fi cele de la Ecuator, unde se estimează că se vor produce seisme puternice.

Terra - Încetinirea vitezei de rotație a Terrei vinovată pentru producerea unor cutremure violente în 2018

Zone unde nu se produc cutremure

Există zone în lume unde nu s-au produs cutremure niciodată. Zonele sunt așezate pe scuturi de șisturi cristaline. Astfel de zone sunt Scandinavia, Groenlanda, nord-vestul Siberiei, peninsula Arabică

Gheorghe Mărmureanu, cutremure 2018

Profesorul Mărmureanu a declarat într-o emisiune televizată că, în conformitate cu studiile pe care le-a făcut, în anul 2018 se va produce în România un cutremur foarte adânc de tipul celui din anul 1940 sau din anul 1802, care au avut magnitudine de 7,9 și s-au produs la o adâncime de 150 km.

Zonele de risc ar fi sudul Moldovei, Basarabia, Tulcea. Profesorul a mai completat că toate mănăstirile din nordul Dobrogei au fost distruse ca urmare a cutremurului din 1940.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. adrian

    24 noiembrie 2017 at 22:17

    hercolubus pitica rosie inconjurata de oxid de fier ( invisibila) impreuna cu nemesis distrugatotoarea care isi v a lansa navele ciakar asupra terei care o sa fie respinse deaviatorii din al doilea razboi mondial pt ca pilotii actuali o sa fie doborati .dupa respingere planetoidul. marduk v a percuta tera.care o sa fie aparata……acesta e scenariul .pana atunci in 2018 au sa fie cutremure datorate apropierii lui hercolubus planeta rosie care o sa aduca cutremure mari.activare vulcani.cutremure o sa fie in sua yelowstone si seatle in china .japonia arabia saudita.vulcan f activi in italia si america centrala si sud.vulcanul de sub anctarctica ( polul sud ) o sa topeasca o mare cantitate de zapada depusa .inundatii in zonele de coasta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top