Fanatismul musulmanilor îşi spune pentru încă o dată cuvântul. În urma apariției unui film intitulatInnocence of Muslims” în traducereInocenţa Musulmanilor„, care parodiază stilul de viață şi religia arabilor, mai mulţi fanatici libieni s-au revoltat atacând consulatul SUA din Benghazi. Protestatarii înarmați i-au ucis pe ambasadorul J. Christopher Stevens, cât şi pe alţi trei funcționari americani.

Atacurile asupra consulatului SUA, cât şi omorârea diplomaților americani s-au produs din cauza filmului, care în opinia fanaticilor musulmani aduce jigniri grave islamismului cât şi profetului Mohamed. În esență filmul este doar o parodie care scoate în evidență ipocrizia islamiştilor, dar chiar şi așa nu poate exista nicio justificare morală, politică sau religioasă pentru moartea diplomaților SUA.

În acest context trebuie să amintim că la data de 28 iunie 1914 Franz Ferdinand, arhiduce al Austriei și moștenitor al tronului Austro-Ungariei a fost asasinat la Sarajevo de Gavrilo Princip, un student sârb bosniac. Asasinatul a scânteiat tensiunea mare care deja exista în Europa. În timp ce la Sarajevo aveau loc rebeliuni în urma decesului arhiducelui, acestea au fost animate de minoritatea sârbă. În princip, acesta a fost motivul care a declanşat Primul Război Mondial.

Nu putem să ne întrebăm decât dacă istoria se poate repeta? Însă, concluziile sunt pripite şi trebuie să așteptăm reacția SUA cu privire la cele patru crime abominabile. Mai jos vă prezentăm secvențe din filmul care a trezit isteria în lumea arabă, care în numele religiei este pregătită să declanșeze Jihadul în orice clipă.

loading...