Încălzirea globală stopată doar cu ajutorul unui război nucelar

Încălzirea globală stopată doar cu ajutorul unui război nucelar

Încălzirea globală este cea mai mare problemă a omenirii. Începută acum mai bine de 50 de ani, încălzirea globală este un asasin misterios din umbra care pândeşte până în clipa când o să lovească decisiv. Atunci când nimeni nu pare interesat să ia măsuri decisive pentru a combate emisia de CO2, viitorul nu poate decât să ne aducă o mare dramă, ce va pune în pericol viaţa pe Pământ.

National Geografic a publicat un articol prin care încerca să găsească soluţii disperate pentru a combate încălzirea globală. Conform unui studiu, oamenii de ştiinţă cred că un război nuclear în care s-ar lansa sute de bombe ar putea modifica clima globală. De exemplu, dacă s-ar fi produs un război nuclear între SUA şi URSS, în perioada Războiului rece atunci temperatura pe Pământ era în scădere datorită sutelor de explozii şi fumului dens.

Chiar dacă conflictul dintre SUA şi Rusia s-a încheiat, războiul nuclear rămâne o ameninţare care poate să vină de la tari precum India, Pakistan sau Coreea de Nord. Un astfel de conflict mondial ar putea duce la schimbări climatice bruşte iar temperatura globală pe Terra ar scădea cu până la 1,5 grade Celsius pe o perioadă de mai mulţi ani.

Comentariu: Dacă oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că singura soluţie pentru stoparea încălzirii globale este un război nuclear, atunci trebuie să ne dăm seama că viaţa pe Pământ peste 100 de ani o să fie o utopie.

loading...

Related posts