In petroglifele Winnemucca sta ascuns mesajul secret al unei civilizatii antice

Un nou studiu, publicat în revista de specialitate Journal of Archaeological Science, arată că petroglifele Winnemucca sunt cele mai vechi semne ale unei civilizații de pe continentul nord american.

În urma analizelor s-a demonstrat că acestea au o vechime de circa 14.000 de ani și reprezintă forma artistică de exprimare a unei culturi antice.

Autorul studiului, Dr Larry Benson, cercetător în cadrul Universității din Colorado a descris aceste petroglife precum unele de excepție, datorită faptului că sunt de o calitate superioară. Chiar dacă miile de ani au trecut, ele s-au păstrat foarte bine și formele lor sunt perfecte. Moștenirea antică a fost descoperită pe o stâncă de lângă Lacul Winnemucca din statul american Nevada.

În mod normal, petroglifele descoperite prin diverse locuri din lume reprezintă fie animale, oameni sau chiar elemente din natură, dar cele din Winnemucca sunt prezentate sub forma unor elemente geometrice sau chiar semne bizare.

Aceste simboluri sunt înșirate vertical, precum o serie de gropi, mai mici sau mai mari. Cercetătorul a încercat să le descifreze, dar analiza sa nu s-a soldat cu niciun rezultat concludent. Semnele sunt de-a dreptul misterioase și astfel nimeni nu poate preciza cu exactitate ceea ce cultura antică a vrut să transmită.

Cei care le-au sculptat au făcut parte dintr-o civilizație avansată din punct de vedere tehnologic pentru că a fost nevoie de anumite instrumente sau unelte speciale pentru ca petroglifele să prindă o formă perfectă.

Loading...

Bineînțeles că această civilizație misterioasă a vrut să transmită un mesaj fie cu privire la cultura ei, la Univers, sau chiar cu privire la alte elemente. De asemenea, oamenii de știință nu exclud ideea ca un mesaj secret să fie codificat în aceste semne indescifrabile.

Cu toate că pare extrem de greu de spart un asemenea cod antic, specialiștii continuă cercetarea și probabil ca în viitorul apropiat să existe o posibilitate de a înțelege ceea ce strămoșii noștri au vrut să ne lase moștenire.

Odată înțeles mesajul, se pot determina diverse aspecte despre civilizația antică și despre nivelul cunoașterii pe care o poseda.

Istoria omenirii este atât de vastă încât uneori le este imposibil oamenilor de știință s-o definească în adevăratul ei sens. Petroglifele Winnemucca sunt dovada vie a existenței civilizațiilor antice, care într-un fel sau altul au atins un anumit nivel al culturii.

loading...

Comentariile sunt închise.