Mozaic

IN MEMORIAM, MUZICIENII PE CARE I-AM PIERDUT ÎN 2016

Anul 2016 a fost un an greu încercat pentru lumea muzicală. Mulți artiști de marcă ne-au părăsit. Anul a început cu moartea lui David Bowie, în data de 10 ianuarie. Artistul avea 69 de ani și își lansase ultimul album cu două zile înainte de moartea sa.

David Bowie suferea de cancer dar, de această situație aveau cunoștință numai apropiații cântărețului.

În 18 ianuarie a murit Glenn Frey, cofondator al formației Eagles. Să nereamintim fenomenalul succes al melodiei Hotel California. Formația Eagles a avut cele mai mari vânzări de muzică rock în SUA. Glen Frey a murit la vârsta de 67 de ani, răpus de cancer.

Greg Lake a făcut parte din celebra formație de rock progresiv Emerson, Lake & Palmer. Lake a murit în 7 decembrie, după ce în martie, colegul său de trupă, Emerson, s-a sinucis în locuința sa din Los Angeles.

Prince a fost unul dintre cei mai marcanți artiști din anii 80. A murit în 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Leonard Cohen a fost poet și muzician. A murit la vârsta de 82 de ani, în noiembrie, la Montreal. Familia a anunțat decesul, după ce a fost înmormântat.

Rick Parffit a făcut parte din grupul Status Quo. A murit în decembrie, la vârsta de 68 de ani, în urma unei infecții.

George Michael a fost liderul formației Wham. A murit în noaptea de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, în locuința sa din Londra. Ca o ironie macabră, melodia Last Christmans începe cu propoziția, ți-am dat inima mea.

Adulat de cele mai frumoase femei, tânărul cipriot Giorgios, numele lui adevărat, întâlnește marea lui dragoste în anul 1990, în persoana unui brazilian pe nume Anselmo. Din nefericire, acesta moare în anul 1993 de SIDA. Timp de câteva luni, George Michael a refuzat să iasă în public, fiind foarte marcat de moartea prietenului său.

Urmează o perioadă grea pentru el. Asistentul personal moare, regizorul clipurilor sale moare, urmează mama sa.

Anul 1998 a fost un an greu din punct de vedere personal. George Michael se afla la Los Angeles, într-un parc din Beverly Hills, când a fost acostat de un tânăr foarte chipeș, care era un polițist sub acoperire. George îl invită într-o toaletă din apropiere și ceea ce a urmat a fost un mare scandal. George alege calea atacului. Apare într-un show de televiziune unde recunoaște că este gay. Va compune melodia Outside.

Urmează o altă perioadă grea pentru George. Fumează marijuana, consumă mult alcool și are câteva accidente, intră cu mașina într-un magazin, adoarme la volan.

Este arestat pentru o perioadă de timp. După detenție avea să declare că pedofilii din închisoare îl agresau și a fost obligat să nu mai iasă din celulă.

George Michael Qui va heriter de sa fortune - IN MEMORIAM, MUZICIENII PE CARE I-AM PIERDUT ÎN 2016

George Michael lucra la un film despre viața sa, care trebuia să apară în anul 2017.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top