Mozaic

IN MEMORIAM, GETA DOR POPESCU

Este o realizare ca un copil de 12 ani să urce pe un munte cu o înălţime de 7000 metri? Dar pe 9 munți cu aceeași înălțime? Ne referim la Geta Dor Popescu care a murit în accidentul din Retezat.

Mă întreb dacă minorii au ce căuta în astfel de ascensiuni? Sunt omologate aceste recorduri sau este o vanitate venită din partea părinților?
Copilul meu trebuie să fie primul, gândim mulți dintre noi.

In februarie 2016, tatăl Getei, Ovidiu Popescu, a deschis o acțiune în justiţie împrotivă unui stat care nu permitea ascensiunea minorilor într-o zonă din Parcul Regional Aconcagua. Ovidiu Popescu a plătit un avocat și a dat în judecată statul argentinian pentru ca fiica lui să poată sa efectueze ascensiunea.

Geta Dor Popescu a postat pe blogul ei, am cel mai bun palmares în munţii înalţi, sub 18 ani. Cum ar veni sunt cea mai bună la jocul acesta. Adică eu îmi fac treaba și ăia răi pun ciocolata pe dulap să n-ajung la ea. Păi v-o iau măi, sunt sigură că pot să ajung la ea, nu ştiţi, Geta trăiește la Altitudine!

Într-o relatare referitoare la ascensiunea vârfului Denali, Alarma, 6190 metri, Geta a postat, s-a făcut vreme proastă cu vânt puternic, am stat o zi în cort, ţinându-l să nu se rupă. A fost o zi lungă.

Eram singuri în tabăra din vârf. Ningea viscolit și bătea vântul în rafale care depăşeau 120 km/h. Variantele erau două. Repede jos la civilizație sau repede sus pe vârf. Din punctul meu de vedere nu exista decât a doua variantă.

loading...

Un copil de 12 ani ia această decizie, fără să aibă echipament de asigurare. Geta continuă postarea. Îmi era frică. Vântul bătea tare. Nu trebuie să mă gândesc ce va fi mâine. Poate mâine nu mai există…

La un moment dat am început să plâng, îmi era frică. Eram înghețată și voiam acasă. Parcă auzeam ceva zgomote în noaptea de coșmar, dar credeam că am halucinații, așa că nu ne-am făcut speranțe.

10277137 1386310701678265 3096177343023348240 n - IN MEMORIAM, GETA DOR POPESCU

Se spune că muntele este o religie și că orice părinte își poate educa copilul în acest spirit. Dar care este sacrificiul?

loading...
To Top