În iris ne este scris destinul

Irisul dă culoarea ochilor. Un mister. Statistic vorbind, oamenii sunt repartizați pe suprafața globului după culoarea ochilor. Cei care au ochii albaștri sau verzi sunt majoritari în țările nordice ale Europei. În Islanda 90%, în Marea Britanie 60%.

Ochii negri și căprui sunt cei mai comuni. Peste 3/4 din populația globului au ochi negri sau căprui. Cele mai multe persoane care au ochii albaștri trăiesc în Europa și America de Nord.

Sunt și persoane care au o culoare la ochi mai deosebită. În estul Europei întâlnim persoane cu ochii gri. Pentru cercetători a fost imposibil să explice diversitatea de culori ale ochilor. Un studiu efectuat în anul 2002, a demonstrat că, toate persoanele care au ochii albaștri au un strămoș comun, care a trăit acum 6000 de ani.

Un alt fenomen cu care se confruntă omenirea este heterocromia, ochii au culori diferite sau același iris prezintă două culori.
Este cunoscut cazul regretatului cântăreț David Bowie care în urma unui accident a avut surpriza să constate că un ochi a căpătat culoarea bleu, în timp ce celălalt avea culoarea neagră.

Și animalele au parte de heterocromie. Ne referim la câinii Husky și la pisicile agora. Există două culori principale, bleu și maro. Celelalte sunt considerate că derivă din acestea.

Toți bebelușii se nasc cu ochi albaștri

Toți bebelușii se nasc cu ochi albaștri, culoare care mai târziu se poate modifica. Excepție fac africanii și asiaticii care se nasc cu ochi negri sau căprui.

Loading...

Bebelușii de origine caucaziană se nasc cu ochii de culoare bleu-gri. Mulți ani s-a crezut că un copil trebuie să aibă culoarea ochilor părinților săi. Sunt foarte multe cazuri în care părinții au ochii negri, iar copilul îi are albaștri. În astfel de situații, acționează un cumul de gene.

Cercetătorii susțin că fiecare dintre noi avem ochi unici. Probabilitatea ca două persoane să aibă același tip de ochi este zero. Ochii sunt precum amprentele.

Irisul este compus din 6000 de fire, dispuse în jurul pupilei, situație care-l face să fie unic. Irisul este un țesut care se contractă sau se dilată și reglează cantitatea de lumină.

Când luminozitatea este puternică, irisul se contractă. Persoanele care au ochii bleu au un strămoș comun care a suferit o mutație genetică, culoarea maro s-a schimbat în bleu.

Irisul este o adevărată hartă geografică a corpului uman. Fiecărui organ îi corespunde o zonă a irisului. Specialiștii au realizat o clasificare a bolilor care sunt preponderente în funcție de culoarea ochilor.

iris

Cei cu ochii albaștri au un sistem imunitar fragil, sunt predispuși al astm, alergii, eczeme, migrene, infecții respiratorii.
Cei cu ochii căprui sau negri au probleme circulatorii, hepatice, digestive, bilă, anemie.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și