În interiorul piramidei mayașe  Kukulkan a fost descoperită o piramidă misterioasă

În interiorul piramidei mayașe  Kukulkan a fost descoperită o piramidă misterioasă

Arheologii au descoperit o piramidă ascunsă strategic în marea piramidă din Mexic, Kukulkan.  Se pare ca aceasta a fost construită asemenea matrioşkăi ruseşti, ceea ce înseamnă că două piramide mai mici sunt protejate de piramida Kukulkan.

Descoperirea este una senzațională, în condițiile în care prima mică piramidă, ascunsă în marea piramidă Kukulkan, a fost descoperită în 1930. De data această, în această mică piramidă, mai există una în interiorul ei, ca și cum constructorii au copiat modelul matrioșkăi rusești, scrie CNN.

În anul 1931, arheologii au început cercetările în interiorul piramidei recent descoperite cu un an în urmă, fiind de părere că în interiorul acesteia se află rămăşiţe ale uneia şi mai vechi. În decursul următorilor 5 ani, au descoperit o încăpere care avea rolul uneia în care se ofereau ofrandele şi în care se afla o sculptură pre-columbiană ce înfăţişa o figură care avea capul întors la 90 de grade.

Mai mult, au descoperit o cameră a sacrificiilor, în interiorul cărora se aflau rânduri atent aranjate ce conţineau oase umane şi o statuie a unui jaguar, de culoare roşie şi care avea încrustate bucăţi de jad. Ulterior, au realizat că era vorba de o a doua piramidă, mult mai veche.

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unui aparat, care a scanat întreaga structură. Concluzia arheologilor este că inițial a fost construită piramida mică, apoi peste ea piramida mijlocie și la final cea mai mare, adică piramida Kukulkan. În acest sens, prima piramidă a fost construită între anii 550 şi 800 d.Hr, cea mijlocie între anii 800 şi 1000 d.Hr., iar cea vizibilă cu ochiul liber între anii  1050 şi 1300 d.Hr.

Piramida Kukulkan

Piramida Kukulkan, de asemenea cunoscută ca El Castillo sau Templul lui Kukulkan, este o piramidă mesoamericană care se află în centrul sitului arheologic, Chichen Itza în statul mexican Yucatán.

Piramida constă dintr-o serie de terase pătrate, cu scări pe fiecare din cele patru laturi ale templului. Sculpturile unor șerpi cu pene merg în jos pe părțile laterale ale balustradei de nord.

În timpul echinocțiilor primăvara și toamna, soarele după-amiaza târziu lovește pe colțul din nord-vest al piramidei și aruncă o serie de umbre triunghiulare împotriva balustradei de nord-vest, unii crezând că creează iluzia unui șarpe cu pene care se „târăște” în jos pe piramidă.

Kukulkan

Fiecare dintre cele patru laturi ale piramidei are 91 de trepte, care însumate cu ultima treapta oferă un rezultat de 365, care reprezintă zilele unui an.

 

 

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)