In fiecare gaura neagra se afla un univers. Ne aflam intr-una din ele!

Universul nostru ar putea exista în interiorul unei găuri negre. Aceasta este ultima teorie pe care din ce în ce mai mulţi oameni de ştiinţă o acceptă pentru că explică cel mai bine modul formării Universului, cât şi dezvoltarea sa.

Această teorie este expusă în mod oficial de către fizicianul Nikodem Poplawski de la Universitatea Indiana într-o lucrare ştiinţifică publicată într-o revistă de specialitate. Fizicianul susţine că dacă pornim de la ideea că Universul în care ne aflăm s-a format în urma Big-Bang-ului, teorie acceptată de toţi oamenii de ştiinţă, atunci nu se poate explica faptul ce a determinat această explozie uriaşă, iar sursa energiei care expansionează întreg spaţiul este de origine necunoscută.

Dacă privim lucrurile din această perspectivă nu avem cum să ne întrebăm decât care ar putea să fie cauza pentru care expansiunea Universului s-a încheiat? Teoria susţinută de fizicianul american răspunde la toate aceste întrebări. În primul rând trebuie eliminată teoria singularității şi apoi trebuie înţelese teoriile relativităţii generale şi cea a gravitaţiei moderne. Orice eveniment în universul nostru apare ca un punct în relaţia spaţiu-timp. Un obiect masiv precum Soarele denaturează această relaţie timp-spaţiu, acesta devenind precum o curbă. Aceasta curbură gravitaţională produce gravitaţia care se răsfrânge asupra planetelor din jur.

O altă observaţie, care susţine această teorie, se bazează pe mecanica cuantică care la rândul ei descrie întreg Universul la o scară redusă. Datorită gravitaţiei cuantice se poate descrie comportamentul particulelor în interiorul găurilor negre. Acestea poseda o forţă centrifugă interioară care le pune în mişcare care se asemăna cu un impuls intern unghiular, care mai este cunoscut şi sub denumirea despin„. Particulele din universul nostru au aceleaşi proprietăţi cu cele existente în găurile negre.

În acesta imagine, particulele interacționează intre ele dar şi cu spaţiul-timp, unde se formează aşa-zisatorsiune„. Pentru a înţelege efectul de torsiune trebuie sa doar să ne imaginăm o tijă metalică, precum un sistem flexibil, îndoirea tijei corespunde cu curbarea spaţiu-timp, iar răsucirea ei cu relaţia de torsiune. Numărul tot mai mare al particulelorspin” pot produce un efect de torsiune mult mai mare. Torsiunea repulsivă opreşte haosul şi crează ceea ce fizicienii numescbig bounce”. Acest recul foarte mare a dus la expansiunea Universului nostru.

 

Mecanismul de torsiune îi împinge pe cercetători să creadă că fiecare gaură neagră este capabilă să producă un univers nou. Dacă această afirmaţie este valabilă atunci materia din universul nostru provine din altă parte. Astfel, universul în care ne aflăm noi se afla într-o gaură neagră care se afla într-un alt univers. Cel mai ciudat este faptul că aşa cum noi nu putem să vedem ceea ce se întâmplă în interiorul unei găuri negre, nici locuitorii universului-mamă nu pot vedea ceea ce se întâmplă în al nostru. Mişcarea materiei în universul nostru se întâmplă doar într-o singură direcţie, oferind senzația de timp pe care îl percepem că merge înainte. Aceastăsăgeată” a timpului este moștenită din universul-mamă, din cauza efectului de torsiune.

Loading...

Torsiunea se mai află şi în ecuaţia dezechilibrului materia şi antimateria din Univers. Astfel, materia s-a dezintegrat în electroni, quarci şi antimaterie, care este o formă de materie întunecată, invizibilă, care ocupa o parte foarte mare din Univers. În cele din urmă efectul de torsiune ar putea să fie sursa antimateriei, care pătrunde în orice spaţiu şi care creşte rata de expansiune a Universului.

Teoria torsiunii oferă cele mai plauzibile explicaţii cu privire la existenţa Universului nostru. În acest fel, fizicienii au ajuns la concluzia că în fiecare gaură neagră există un alt univers şi chiar al nostru este într-o imensă gaura neagră aflată într-un alt univers.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și