În căutarea ADN-ului lui Iisus, un proiect ingenios

În căutarea ADN-ului lui Iisus, un proiect ingenios

La sfârșitul anului 2017, canalul de televiziune History Channel a prezentat un documentar cu privire la încercarea de a reconstitui ADN-ul lui Hristos. George Busby este cercetător la Universitatea Oxford și împreună cu teologul Joe Basile lucrează la un proiect care pentru mulți dintre noi poate să pară o utopie. Reconstituirea codului genetic al familiei lui Hristos.

Această idee a pornit în urma descoperirii în anul 2010, a unor oseminte, de către cercetătorul Kasimis Popkonstantinov. Osemintele au fost descoperite într-o grotă din apropiere de Ierusalim.

În interiorul mormântului a fost descoperită o inscripție pe care era gravat, Iacob, fiul lui Joseph, fratele lui Iisus Hristos. Chiar și în Biblie există un pasaj unde se vorbește despre apostolul Iacob, fiul lui Iosif și frate cu Hristos.
Se presupune că apostolul Iacob a murit în anul 62 și după ridicarea la cer a lui Hristos, a condus Biserica din Ierusalim.

Evanghelia lui Marcu și cei patru frați ai lui Hristos


Evanghelia lui Marcu numește patru frați ai lui Hristos, Iacob, Iosif, Iuda și Simion și menționează și existența unor surori, fără a le da numele. Iacob este cel mai important frate al lui Hristos, pe care Pavel în numește fratele Domnului. Iacob va deveni unul dintre conducătorii grupării conservatoare care va intra în conflict cu discipolii lui Pavel din Tars.

Sunt cercetători care susțin că cei patru, menționați ca frați, sunt veri cu Iisus, copiii unei surori a mamei lui Iisus, soția lui Clopas.

Mulți îl considerau pe Iacob întruchiparea lui Iisus. A fost un apropiat al lui Petru și după plecarea acestuia din Ierusalim, Iacob a devenit unul dintre conducătorii Bisericii din Ierusalim.

Loading...

A-delphos înseamnă frate sau ai aceluiași pântec. Astfel erau numiți Iacob, Iosif, Iuda și Simion. Biserica catolică consideră că Maria a fost veșnic fecioară și că cei patru sunt veri cu Iisus.

În Evanghelia după Marcu, există un text care face referire la o predică pe care Iisus a ținut-o în apropierea casei sale, unde se strânseseră multe persoane.

rp_iisus2.jpg

Citez, rudele lui Iisus, Maria și adelphoi, când au auzit ce se petrece, au ieșit din casă și au încercat să pună mâna pe Iisus, crezând că și-a ieșit din minți.

loading...

Related posts