The news is by your side.

In cativa ani Pamantul isi va pierde campul magnetic. Ce va urma dupa?

0

În urmă cu 40.000 de ani un eveniment ciudat s-a petrecut. Pământul dintr-o dată și-a pierdut câmpul magnetic și a rămas fără niciun fel de protecție în fața razelor cosmice. Planeta noastră a devenit vulnerabilă și viața a avut de suferit.

Ce a putut să provoace acest eveniment? Se poate că într-o zi Pământul să rămână fără câmpul magnetic și să fim expuși la radiațiile cosmice? La aceste două întrebări încearcă să răspundă oamenii de știință și astfel să anticipeze viitoarele schimbări prin care va trece Terra și care ar pune în pericol orice formă de viață.

Câmpul magnetic al Pământului este precum un scut protector, care ne apără de radiațiile din Univers. Odată cu inversarea polilor magnetici, eveniment care se petrece neregulat după o anumită perioadă de timp, câmpul protector dispare pentru o perioadă limitată de timp. Ultima inversare s-a petrecut în urmă cu 41.000 de ani, atunci când într-o perioadă relativ scurtă de timp, cei doi poli magnetici s-au inversat. Oamenii de știință au găsit dovezi concludente care atestă această schimbare dramatică în largul coastelor Portugaliei, precum și în cele din Papua Noua Guinee, unde s-a descoperit un surplus al izotopului beriliu-10. Acest izotop provine din din urma coliziunilor particulelor cosmice și atomii de azot și oxigen de pe Terra.

camp-magnetic In cativa ani Pamantul isi va pierde campul magnetic. Ce va urma dupa?

Fenomenul confirmă faptul că dispariția câmpului magnetic de pe Terra și particulele cosmice au bombardat Pământul pentru perioadă de timp nedeterminată încă. Se mai cunoaște și faptul că în ultimii 3000 de ani Pământul și-a pierdut circa 30% din puterea câmpului magnetic, fapt care ridică multe semne de întrebare în rândul specialiștilor. Din aceste două teorii, oamenii de știință au emis ideea cum că Terra se află în plin proces de schimbare ai polilor magnetici și ziua în care vom rămâne fără protecție nu este deloc departe. Probabil că atunci când procesul se va apropia de sfârșit, viața va fi pusă în pericol de radiațiile cosmice vor aduce schimbări genetice, iar viața pe Terra se va modifica considerabil.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și