Profetii

ÎN CÂTEVA DECENII OMENIREA ESTE SORTITĂ SĂ DISPARĂ!

Este omenirea sortită să dispară în câteva decenii? Răspunsul la această întrebare nu a venit de la Nostradamus, ci de la specialiști care au studiat mult timp aceste scenarii.

Un studiu foarte elaborat efectuat de Goddard Space Flight de la NASA arată că acest lucru este foarte posibil. Studiul a fost publicat în The Guardian și atrage atenția despre starea în care se află civilizația industrială în care trăim. Aceste predicţii alarmiste se bazează pe un model numit Handy.
Este vorba despre un model matematic prin care cercetătorii au stabilit ciclicitatea fiecărei civilizații care a dispărut.

Două constante au rezultat din modelul Handy, care vor duce la acest final nefericit. Este vorba despre constanta socială, respectiv, diferența uriașă dintre bogați și săraci și cea legată de mediu. Conform specialiștilor, aceste două constante au fost cauza tuturor prăbușirilor civilizațiilor din ultimii 5000 de ani.

În acest ciclu cu final devastator au sfârșit romanii, mayașii, mesopotamienii. Cercetătorii susțin că populația săracă va pieri prin lipsa alimentelor. Din cauza unui consum excesiv, planeta va înregistra mari dezechilibre, care în prima fază vor afecta zonele sărace ale lumii, după care vor urma și cele bogate.
În ceea ce privește stadiul foarte avansat al progresului tehnic pe planetă, acesta are un dublu impact. Pe de o parte progresul este vital pentru omenire, dar cealaltă fațetă arată că se face cu un consum uriaș de resurse.

Pare un paradox, dar progresul duce la un final devastator pentru omenire. Exploatarea resurselor haotic și progresiv, duce la încheierea unui ciclu. Dependența noastră de tehnologie și de rețelele interconectate ne face foarte vulnerabili. Neutralizarea computerelor care controlează rețeaua de alimentare electrică are un efect devastator pentru omenire, adică sfârșitul.

Specialiștii susțin că pericolul este lângă noi, creat de oameni. Un alt scenariu devastator pentru omenire este cel legat de dezvoltarea de viruși genetic modificați și de bacterii. Specialiștii susțin că omenirea poate să dispară în 48 de ore, dacă aceste experimente sunt scăpate de sub control. Rapiditatea cu care se propagă bolile nu mai dau șansa medicilor de a găsi un remediu rapid și eficient.

Alți specialiști susțin că o componentă a modelului matematic poate duce la crearea unui efect denumit Domino. Erupția unui super vulcan atrage răcirea climei. Răcirea va duce la o criză alimentară, mai departe societatea va fi distrusă de mișcările de stradă care vor genera în războaie. Războaiele vor utiliza arme nucleare.

alinierea planetelor - ÎN CÂTEVA DECENII OMENIREA ESTE SORTITĂ SĂ DISPARĂ!

Există o probabilitate foarte mare ca omenirea să sfârșească din cauza coliziunii cu un meteorit sau asteroid. Specialiștii susțin că nu pot controla acest posibil scenariu. Există probabilitatea ca planeta noastră vă fie colonizată de civilizații extraterestre. Aceștia au nevoie de resursele pe care Pământul încă le mai are, dat fiind gradul extrem de avansat al tehnologiei pe care o folosesc. Și în acest scenariu omenirea nu este pregătită să țină piept invaziei. Rămâne întrebarea în care parte a ciclicității seaflă omenirea?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top