ÎN ANUL 2050, INDIA VA DEVENI CEA MAI MARE ȚARĂ MUSULMANĂ

ÎN ANUL 2050, INDIA VA DEVENI CEA MAI MARE ȚARĂ MUSULMANĂ

Conform unui raport Pew Research Center, în anul 2050, India va deveni cea mai mare țară musulmană din lume, atunci când populația musulmană va atinge numărul de 300 de milioane. Statisticile arată că o femeie musulmană are în medie trei copii.

Cei mai mulți musulmani nu trăiesc în Orientul Mijlociu sau nordul Africii, ci în zona Asia-Pacific, respectiv, 63%. Indonezia și Pakistan sunt țările unde trăiesc cei mai mulți musulmani.

Sunt cunoscute tensiunile dintre hinduși și musulmani. Problema Cașmirului rămâne un subiect sensibil între India și Pakistan. În orașele indiene există cartiere populate numai de hinduși și altele care aparțin numai musulmanilor. Un musulman nu poate închiria o locuință într-un cartier hindus. Sunt reguli nescrise dar, care sunt respectate strict.

Oficial, India este un stat laic și multicultural. În realitate, lucrurile stau altfel.  Conflictul dintre indieni și musulmani a culminat acum 70 de ani, atunci când India a devenit stat independent și a revendicat Cașmirul, o zonă populată în majoritate de musulmani. După un război care a durat doi ani, Cașmirul este împărțit în două părți. Partea de nord a revenit Pakistanului și cea de sud, Indiei.

În anul 1950, China ocupă Tibetul și devine un susținător al Pakistanului, în demersul de a obține și parte sudică a Cașmirului. Interesele economice ale Chinei în Cașmir sunt enorme.

Au urmat încă două războaie care au creat multe tensiuni și au generat atentate. Cașmirul este un butoi cu pulbere, o zonă sensibilă în care interesele religioase și economice primează.

Loading...

Societatea indiană este organizată în caste, cu toate că acest lucru este interzis prin constituție. Hinduismul este a treia religie din lume după creștinism și islam.

india

Hinduismul este o religie cu norme conservatoare. Respectul față de animale este una dintre acestea. Hindușii cred că într-o viață viitoare se pot reîncarna într-un animal. În aceste condiții, hindușii au devenit vegetarieni.

loading...

Related posts