The news is by your side.

In anul 2015 se topeste gheata de la Polul Nord. Va urma dezastrul!

0

Peter Wadhams, profesor universitar la Cambridge, trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul omenirii pe Terra. În ritmul actual de nepăsare generală, calota glaciară de la Polul Nord se va topi în cel mult 4 ani, iar apoi se va produce haosul pe Pământ.

Această afirmație se bazează pe datele culese de submarinele aflate în Oceanul Arctic. Ritmul de topire al ghețurilor se accelerează pe timp de vară şi iarna nu mai au timp să se refacă, aşa cum se întâmpla până acum. Wadhams cere autorităților din întreaga lume să ia măsuri de stopare a poluării pentru că altfel viitorul omenirii va fi incert.

Colapsul va avea loc în 2015-2016, în lunile de vară, august sau septembrie, atunci gheaţa va dispărea complet din zona arctică”, susține profesorul universitar. După acest colaps întreaga planetă va fi inundată de apele oceanelor şi foarte multe orașe şi chiar țări se vor regăsi sub nivelul mării.

Topirea calotei glaciale va uşura accesul la resursele de gaz şi petrol de la ţărmul arctic, dar efectele negative vor fi devastatoare.

polul-nord In anul 2015 se topeste gheata de la Polul Nord. Va urma dezastrul!

Oceanul se va încălzi, astfel încât fundul oceanului se va încălzi la rândul său şi va elibera mari cantităţi de gaz metan, care va accelera la rândul său încălzirea globală.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și