Take a fresh look at your lifestyle.

In anul 2013 un cutremur devastator va lovi Romania

În ultimii ani seismologii s-au aşteptat ca un mare cutremur să lovească România. Acest fenomen natural întârzie să apară pentru nu se ştie care motive.

De data aceasta, Preşedintele Secţiei de Predicție a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru, este cel care trage semnalul de alarmă cu privire la producerea unui seism de mare amplitudine în România.

Seismologul avertizează că în anul 2013 un cutremur de cel puţin 7 grade pe scara Richter va lovi România. În acest sens se aşteaptă ca mii de romani să-şi piardă viaţa şi tot atât de imobile să fie afectate, fie prăbuşite sau avariate.

Specialiştii în prevenirea catastrofelor din cadrul Primăriei Bucureşti previzionează ca la un cutremur major, peste şase mii de bucureşteni vor muri. Peste 300 de blocuri stau să cadă pentru că autorităţile locale nu s-au sinchisit să le consolideze. Cele mai periculoase zone din Bucureşti, în cazul producerii unui seism de peste 7 grade pe scara Richter sunt: Piața Romană, Unirii, Tineretului, Fundeni și Tei.

loading...