Take a fresh look at your lifestyle.

In 31 august 2012 se produce Luna Albastra. Asistam si la un cutremur devastator?

În această săptămână vom asista la un eveniment extrem de rar produs de satelitul natural al Pământului, Luna. În data de 31 august se va produce evenimentul de Lună Albastră. Acest fenomen este extrem de rar, ultima dată când am putut să asistăm la o Lună Albastră a fost în martie 2010.

Fenomenul numit genericluna albastră” este caracterizat de cele două cicluri de lună plină care se petrec în aceeași lună calendaristică. A doua fază este numitălună albastră„. Fenomenul este unul rar întâlnit și este posibil o dată la doi ani. Singura dată când nu a fost Luna plină a fost în februarie 1865, iar următoarea dată va fi în 2018.

Se spune că Luna Albastră atrage după sine fenomene dramatice pe Pământ. În 4 martie 1977 atunci când Luna Plină lumina cerul României, cutremurul devastator produs în Vrancea a zgâlțâit din temelii întreaga tară, producând pagube importante. Un alt eveniment produs în concordanță cu faza plină a Lunii s-a produs în 27 octombrie 2007 când un alt cutremur devastator a lovit România. De asemenea, cutremurul din Oceanul Indian, din 26 decembrie 2004, de o magnitudine de 9 grade pe scara Richter, care a provocat tsunami-ul distrugător care a măturat Indonezia, s-a produs tot în timpul Lunii Pline.

Noaptea de 31 august 2012 poate să atragă după sine un cutremur major în România, sau oriunde pe glob. Luna este cea care își pune amprenta cu desăvârșire asupra mișcărilor tectonice, influențând în mare măsură eliberarea energiei acumulate în adâncurile Terrei. Din această cauză putem să ne așteptăm ca peste două zile Luna să-şi spună iarăşi cuvântul şi un cutremur de intensitate sporită să se producă în Vrancea.

loading...

Comentariile sunt închise.