The news is by your side.

In 2012 Pamantul va fi luminat de doi Sori

0

Un scenariu demn de cărţile SF pândeşte viitor apropiat. Pământul ar putea să fie încălzit de încă un soare începând cu anul 2012. Acest fenomen se datorează posibilităţii exploziei uneia dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer, Betelgeuse.

Această stea îşi pierde din masa iar într-o perioadă foarte scurtă de timp, maximum doi ani, dispărea şi se va transforma într-o supernovă în orice moment.

Din această cauză Pământul o să fie luminat de doi sori. Oare aceasta să fie începutul marcant de după anul 2012 despre care mayaşii susţin că cel de-al şaselea soare se va naşte?

Explozia stelei Betelgeuse duce la formarea unei alteia gigant sau a unei găuri negre la o distanţă de 1300 de ani lumină faţa de Pământ. O distanţă destul de mare în comparaţie cu distanţa dintre Pământ şi Soare. Dacă Betelgeuse va deveni o stea căzătoare, pământul va fi presărat cu miliarde de particule din corpul celest, care însă nu vor fi dăunătoare, spun cercetătorii. Specialiştii susţin că particulele cu care o să fie bombardate Pământul, nu o să dăuneze în niciun fel viaţa sau oricare altă activitate terestră.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și