Mistere

Descopera

Imortalitatea a fost descoperită! Vom trăi veşnic

9views

Premiul Nobel pentru medicină din acest an a fost împărţit de trei oameni de ştiinţă care au efectuat o descoperire care permite ca nemurirea să devină posibilă. Aceasta constă în descoperirea unei enzime care permite divizarea celulelor în mod continuu.

Enzima în cauză a fost botezată telomerase şi după cum a fost prezentată în lucrările ştiinţifice permite ca celulele să devină nemuritoare, divizându-se în permanenţă. Chiar dacă descoperirea pare una incredibilă, specialiştii anunţă că poate fi o sabie cu două tăişuri pentru că odată ajunse la prea multe diviziuni ele devin canceroase.

Rezolvarea acestei probleme poate conduce la descoperirea nemuririi. Ea poate fi realizată fie prin limitarea numărului de diviziuni, de exemplu la 80, fie prin descoperirea sau inventarea unui procedeu care să evite sau să vindece cancerul.

Mark Muller, un specialist din cadrul Universităţii Centrale din Florida, care studiază de ani buni celulele canceroase susţine că acestea în proporţie de 90% conţin enzime telomerase. Atunci când numărul de diviziuni este prea mare sau prea rapid, celulele îşi pierd din consistenţă şi se transformă. Cu toate acestea, mai multe companii farmaceutice au început testele şi doresc să reuşească să dezvolte viaţa în cadrul celulelor canceroase. Acesta probabil că este un pas uriaş în ceea ce va însemna iniţial vindecarea uneia dintre cele mai periculoase boli din lume şi abia apoi se poate face pasul final care va conduce spre nemurirea omului.

imortalitate

Conform specialiştilor americani, viitorul apropiat, odată cu dezvoltarea medicinei moderne, va aduce o durată de viaţă de cel puţin 200 de ani, pentru ca mai apoi să se poată stabili dacă omul poate să devină nemuritor sau nu. Aceasta este o discuţie de morală, pentru că evoluţia speciei va stagna odată cu întreruperea procreării.

Loading...
loading...