The news is by your side.

Imagini impresionante. Iată cum arăta Marte în urmă cu 4 miliarde de ani, atunci când putea să susțină viața!

0

Marte este una dintre cele mai fascinante plante din sistemul nostru solar. De-a lungul timpului, oamenii au emis numeroase teorii despre viața și omuleții verzi care trăiesc pe Marte. Până în anii 50-60 oamenii erau convinși că pe Marte există o civilizație de oameni de statură mică, de culoare verde, care a atins un nivel cultura și tehnologic extrem de avansat.

Acestă teorie era alimentată în principal de iluziile optice pe care le crează planeta. Odată cu trecerea timpului și cu explozia tehnologică pe care a experimentat-o omenirea, Marte s-a dovedit a fi o planetă stearpă și lipsită de orice urmă a vieții.

Cercetările efectuate în ultimii ani au demonstrat că în trecutul îndepărtat lucrurile au stat puțin altfel pe Marte. Oamenii de știință susțin că în urmă cu 4 miliarde de ani, Planeta Roșie era dotată cu o atmosferă care permitea susținerea apei și crearea unei temperaturi optime pentru existența vieții.

Cercetătorii de la Goddard Conceptual Image Lab au realizat o animaţie prin care încearcă să reconstituie trecutul planetei roşii. După datele pe care le au în prezent, aceştia bănuiesc că, la un moment dat, atmosfera marţiană permitea existenţa apei, iar planeta era caldă şi brăzdată de mări, râuri şi lacuri, la fel ca şi Pământul.

marte-viata-300x169 Imagini impresionante. Iată cum arăta Marte în urmă cu 4 miliarde de ani, atunci când putea să susțină viața!

Pentru a înțelege cât mai bine această idee, oamenii de știință au creat un filmuleț prin care ne arată ceea ce se petrecea pe Marte în trecutul îndepărtat. Dacă această teorie este veridică, atunci cu siguranța că și viața a fost posibilă pe Marte. Ce s-a întâmplat cu Marte și de ce s-a ajuns în această situație, sunt doar două întrebări la care nu poate răspunde nimeni, cel puțin pentru moment.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și