Mistere

sirena-moarta
Bizar

Imaginea unei sirene moarte provoacă isterie pe internet

2views

De-a lungul timpului au existat numeroase legende sau povești cu privire la existența sirenelor. Cert este faptul că din punct de vede științific nu a fost dovedit faptul că ele ar putea exista, dar cu toate acestea o imagine cu cadavrul unei sirene provoacă controverse pe internet.

Scriitorul britanic C.J.S Thomson notează în cartea sa „The Mistery and Lore of Monsters” (Kessinger, 2010): „Legendele despre creaturile jumătate-om, jumătate-peşte, există de câteva mii de ani. Trupul zeului babilonian Oannes era sculptat acum 2000 de ani, î. Hr – acesta era înfăţişat sub forma unui bărbat bărbos, ce avea o coroană pe cap şi care, de la brâu în jos, arăta precum un peşte, având coadă acoperită cu solzi

Cristofor Columb nota în jurnalul său de bord că a văzut de nenumărate ori sirene în călătoriile sale.

O poveste ce datează din 1600 susţine că o sirenă a pătruns în Olanda, printr-un dig, rănindu-se însă destul de tare. Aceasta a fost găsită şi îngrijită, devenind în scurt timp un cetăţean productiv al Olandei: a reuşit să înveţe olandeza, să îşi câştige existenţa făcând treburi casnice, iar in final s-a şi convertit la catolicism.

O altă poveste ce pare să se fi petrecut în 1830, în Scoţia, spune că un băiat a omorât o sirenă, aruncând cu pietre în ea. Creatura arăta ca un băieţel ce avea cam trei – patru ani, iar în loc de picioare avea ca o coadă de somon. Se spune că localnicii au îngropat-o, astfel că nu există nicio dovadă a existenţei creaturii.

Loading...

În zilele noastre aceste povești sunt de-a dreptul controversate, dar cu toate acestea un fotograf amator a reușit să fotografieze pe o plajă cadavrul unei sirene. La prima vedere imaginea este de-a dreptul șocantă și din acest motiv a creat numeroase controverse.

sirena-moarta

Scepticii susțin că este un fals, dar de cealaltă parte există totuși un grup de oameni care cred în realitatea acestei fotografii. Fotograful susține că imaginea este cât se poate de reală și prezintă o sirenă moartă la ţărmul oceanului.

Să fie adevărată sirena moartă sau este pur și simplu vorba despre un trucaj?

loading...