Iluzia libertății și a democrației

0

Lumea este împărţită în două tipuri de oameni, cei care muncesc şi cei care profită de cei care muncesc. Primii nu sunt conştienţi de existenţa celei dea două categorii iar aceştia din urmă au tot interesul să fie aşa pentru că istoria a demonstrat că este mult mai eficient aşa. Dacă iniţial sclavia era oficială a funcţionat o lungă perioadă de timp, ea a ridicat şi o serie de probleme logistice şi nu numai.

Deşi sistemul sclavagist era aproape de perfecţiune în cadrul Imperiului Roman acesta din urmă s-a prăbuşit. Sistemul feudal a funcţionat şi el o perioadă dar invariabil a dat şi el greş. Abia cu apariţia sistemului democratic în care sclavilor li se permit o serie de libertăţi şi mai ales li se repetă obsesiv că sunt liberi pentru a nu fi conştienţi de starea lor reală, sistemul a atins perfecţiunea.

Nimic nu este întâmplător în istorie, atunci când interesele “fermierilor” care ne deţin sunt puse în pericol au loc corecţii de plan, fie că este vorba de asasinarea unui preşedinte, sau de invadarea unei ţări cu care până mai ieri erai prieten cum a fost cazul Libiei lui Gaddafi sau a Irakului lui Saddam sau a Afganistanului condus de talibani.

Ducând utopia capitalistă la capăt, statul va dispare, va fi înlocuit cu o super-companie, de fapt cu un super-patron, o super-dictatura, un super-proprietar-persoana, cu o putere imensă asupra vieţii şi morţii.

sclavie

Libertatea este o iluzie cu care se hrănesc cei mai mulți dintre oameni. Această iluzie este creată sub forma unor evenimente pe care inevitabil cu toții le urmăm și despre care credem cu desăvârșire că ne ajută să trăim.

loading...
loading...