IISUS, UN MIT SOLAR

IISUS, UN MIT SOLAR

Tot mai mulți specialiști în teologie consideră că Vaticanul a mințit asupra fenomenului numit Iisus Hristos, începând cu anul 325 e.n., atunci când a avut loc Conciliul de la Niceea.

În acel an, împăratul Constantin cel Mare a convocat primul conciliu ecumenic al bisericii creștine, care a pus bazele dogmatice și creștine ale acestei religii, care au fost un răspuns la provocările adepților ereziei arianiste.

La acest conciliu sau sinod, au participat 318 episcopi din tot ținutul creștin, mai puțin iudeii creștini de la Biserica Mar Thoma. Sinodul a discutat problemele ridicate de Arius din Alexandria. Acesta susținea că Iisus din Nazaret nu era fiul lui Dumnezeu, născut din veșnicie, ci doar o creatură a Tatălui care în singurătatea lui l-a creat pe Iisus și l-a înfiat.

După mai bine de 1700 de ani, acest subiect revine în discuție. Sunt persoane care consideră că Iisus este o alegorie, o metaforă solară. Iisus se identifică cu mitul solar. Nostradamus, Leonardo da Vinci, Michelangelo au susținut această ipoteză.

Odată la 2000 de ani se produce un fenomen numit procesiunea echinocţiului. Este un fenomen în urma căruia polul nord își schimbă poziția. Egiptenii, hindușii, au scrieri despre acest fenomen.

Platon a fost primul care a scris despre acest fenomen. O dată la 25920 de ani, polul nord își schimbă poziția și odată cu el se schimbă și religia, afirma el. O eră corespunde unui semn zodiacal. Zodia taurului a fost importantă acum 6000 de ani, odată cu nașterea hinduismului. Atunci a fost lansat conceptul de vacă sacră. Chiar și evreii au introdus acest concept în religia lor.

În anul 2000 î.Hr., Abraham a sacrificat un miel în numele propriului fiu. Nu întâmplător, acum 4200 de ani, ne aflam în era berbecului.

Era peștelui este al 12-lea semn zodiacal. Cei doi pești îi reprezintă pe Hristos și pe cei 12 apostoli care sunt a 12-a lună a anului. Cele patru evanghelii reprezintă cele patru anotimpuri. Hristos a mers pe ape și a făcut ca peștii să se înmulțească, în zodia peștilor.

A existat Iisus sau nu?

A urmat apogeul lui Hristos în zodia leului, ca în toamnă, să înceapă căderea lui, odată ce l-a cunoscut pe Iuda.

În celebra pictură Cina cea de taină, Leonardo da Vinci îi reprezintă pe apostoli grupați în patru grupuri care reprezintă anotimpurile. Singurul semn zodiacal în care apare un om este cel al Vărsătorului.

Loading...
CATEGORIES
Share This