Istorie

Ichor, sângele albastru pe care zeii l-au făcut cadou oamenilor

Cele mai multe dintre legendele antice susțin că zeii au coborât pe Pământ pentru a-i învăța pe oameni cum să supraviețuiască. Zeii, sau poate chiar o civilizație extraterestră, le-au arătat oamenilor cum să planteze semințele, cum să cultive plantele, cum să aibă grijă de animale, într-un cuvânt cum să supraviețuiască pentru ca perpetuarea speciei să existe.

Bineînțeles că nu știm să explicăm cauza pentru care așa-numiții zei misterioşi le-au oferit oamenilor din informațiile pe care le dețineau, dar este cert că veniseră de departe, aveau un nivel tehnologic extrem de dezvoltat și cunoșteau cele mai multe dintre secretele Universului.

Se mai spune că încă dintre cele mai străvechi timpuri, zeii i-au ales pe cei mai inteligenți dintre oameni ca să trăiască printre ei și să învețe secretele drumului spre lumină. Apoi, ființele venite din îndepărtatul Univers nu s-au mulțumit doar cu atât și s-au împerecheat cu pământenii. Astfel au rezultat un tip hibrid de ființe, care s-au numit oamenii cu sânge albastru.

Hera, Zeus, Poseidon sau Atena au fost doar câțiva dintre numeroșii oameni cu sânge albastru. Acesta se numea „ichor” și a fost prezentat de numeroși filosofi ai vremii, pentru ca noi, în ziua de astăzi, să aflăm despre unul din cele mai incredibile mistere ale istoriei omenirii. Așadar, Platon, Pitagora sau Homer erau familiarizați cu aceste ființe cu sânge albastru și le descriau precum niște oameni extrem de puternici, inteligenți, care dădeau dovadă de o spiritualitate ieșită din comun.

În prima instantă ichor era descrisă precum o substanță care modifică culoare sângelui de la roșu la albastru. Apoi persoana respectivă devenea mai puternică, reușea să facă salturi uriașe, era extrem de agilă și avea o dexteritate incredibilă în luptă. Este posibil ca acea substanță să modifice structura genetică și astfel oamenii obișnuiți se transformau în adevărați zei. Cu toate acestea, scrierile antice ne mai spun că această substanță a fost moștenită și de oamenii normali, dar se află în stare latentă în organism. Nu se știe cum poate fi activată pentru că procedeele au fost pierdute sau nu au mai fost transmise generațiilor următoare pentru ca acestea să nu abuzeze de această forță interioară.

Proprietățile ”ichorului”, au spus anumiți alchimiști și cercetători din acea epocă, au rămas necunoscute deoarece nu exista un instrument care să ”măsoare” astfel de proprietăți. Sunt speculații care spun că sângele albastru (cu Rh negativ) atestă sorgintea extraterestră, spre deosebire de sângele cu Rh pozitiv, care atestă o origine terestră. Majoritatea oamenilor care au Rh negativ sunt cei de rasa albă. Sunt anumite regiuni pe Terra cu un umăr foarte mare de oameni cu Rh negativ (adică cu sânge rhesus negativ). De multe ori, copiii care au Rh negativ se învinețesc (albăstresc) imediat după naștere. De aici provine originea expresiei cu ”sânge albastru” atribuită superiorității, adepții teoriilor conspirațiilor vorbesc despre reptilieni.

loading...

ichor - Ichor, sângele albastru pe care zeii l-au făcut cadou oamenilor

Cu toții ne amintim de legenda argonauților care opresc corabia Argo în apropiere insulei Creta, al cărei rege Minos, era păzit de o creatură gigantică de bronz, numită Talos, ființă nemuritoare cărui nu-i curgea sânge prin vene, ci ”ichor”. De trei ori pe zi Talos înconjura insula și arunca stânci în corăbiile care le considera ostile. Medeea îl paralizează prin farmece și-apoi îi scurge lichidul divin, acel misterios ”ichor”, luându-i viața. Homer amintește despre ”ichor” în ”Iliada și Odiseea” (E 340 405). Pitagora îl menționează ca „esență divină”, un ”mijloc de autoprotecție” împotriva modificărilor sau mutațiilor codului genetic. În ”Timaios” (39, 3) Platon vede „ichorul” ca pe un lichid care devine acut ori dur din cauza căldurii sau în combinație cu alte ingrediente. Internauții prevestesc o activare energetică a acestui ”ichor” numai atunci când steaua Sirius se apropie de Pământ. Făcând referire la un citat din Homer în Iliada: „Sirius este în seara asta prea luminos. Este cea mai strălucitoare dintre toate stelele”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top