Iată legătura dintre ceasul biologic al organelor interne şi meridianele energetice!

Te-ai întrebat vreodată de ce energia corpului și starea de spirit pot fluctua atât de des într-o zi?  În timp ce hormonii și dieta joacă un rol important, ritmul cotidian este exemplificat printr-o hartă care explică cum organele corpului și meridianele energetice sunt legate între ele.

Ceasul energetic al corpului uman descrie cum energia afectează fiecare organ al corpului în anumite momente pe parcursul zilei. Odată la două ore energia se mută la un alt organ, indicând maximul energetic. Când un organ este la apogeu, organul opus se află la cel mai mic nivel energetic.

Ceasul energetic al corpului uman ne ajută să înțelegem când și de ce este bine să faci mișcare, să mânânci, să te odihnești sau să dormi. Fiecărui organ este asociat un element. În felul acesta poți înțelege mai bine nivelul emoțiilor sau a disconfortului.

Program de activitate zilnic

(3 am – 5 am) – Plămâni

Metal: autoconservare, tristețe

Loading...

Odată ce se termină ciclul de somn, organismul trebuie să se mențină cald pentru a ușura activitatea plămânilor. Respirația profundă va ajuta nervii și te bindispune pentru a-ți face exercițiile de dimineață.

(5 am- 7am) – Intestinul gros

Metal: productiv, apatic

Dimineața este momentul optim pentru a elimina toxinele, făcând duș sau consumând cât mai multă apă. Evită consumul de cafea și mergi la o plimbare.

(7 am – 9 am) – Stomacul

Pământ: expansiv, oprimat

Dacă obișnuiești să mănânci foarte mult la micul dejun, ar fi bine să-ți optimizezi digestia. Consumă la primele ore ale dimineții alimente bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

(9 am- 11 am) – Pancreasul și splina

Pâmânt: onest, încrezător sau obsesiv, plin de regrete

În acest interval enzimele naturale sunt implicate în metabolizarea alimentelor. Întreg procesul crează energie pentru tot restul zilei. Potrivit Ceasului energetic al corpului, splina este un organ ce formează anticorpi pentru a lupta împotriva infecțiilor. Acest moment al zilei este unul ideal pentru a face exerciții fizice ori pentru a rezolva cât mai multe sarcini.

(11 am – 1 pm) – Inima

Foc: vesel, eficient sau încărcat de vinovăție, disperat

În această parte a zilei este bine să consumăm alimente cât mai sărace în grăsimi și calorii. O ceașcă de ceai ori un somn la prânz sunt indicate.

(1 pm – 3 pm) – Intestinul subțire

Foc: uituc, agitat

Până la această oră, alimentele consumate în prima parte a zilei vor fi digerate și asimilate de organism. Poți folosi acest interval pentr a-ți rezolva unele îndatoriri la muncă sau acasă.

(3 pm – 5 pm) – Vezica urinară

Apă: letargic sau încrezător, calm

Deșeurile metabolice lichide sunt acum în curs de pregătire în sistemul de filtrare a rinichilor pentru eliberarea lor. Este o perioadă bună pentru studiu sau punerea la cale a unor proiecte. Consumul de apă sau de ceai este indicat pentru a continua eliminarea deșeurilor.

(5 pm – 7 pm) – Rinichii

Apă: rațional ori singuratic și nesigur

La 17:30, eficiența cardiovasculară și forța muscular se află la nivelul maxim. O cină săracă în calorii și grăsimi, asociată cu exerciții fizice, vor asigura circulația sângelui la nivel maxim, înainte de a te relaxa seara.

(7 pm – 9 pm) – Pericardul

Foc: sociabil, fericit sau deprimat

Presiunea sângelui este la nivelul maxim la 19: 30, de aceea un masaj, o întindere a mușchilor sau citirea unei cărți vor semnala organismului că e timpul să se odihnească. Acest interval este unul bun și pentru relații intime.

ceas_intern

(9 pm – 11 pm) – Triplă încălzire

Foc: minte sabilă ori indignat

Sistemul nostru endocrin lucrează pentru a crea un echilibru. Acest interval este ideal pentru a adormi și pentru a-i oferi organismului odihna de care are nevoie.

(11 pm – 1 am) – Vezica biliară

Lemn: curajos sau indecis

Bila ajută la absorbția grăsimilor, în timp ce organismul se odihnește. Potrivit medicinei chineze, energia yang crește în timp ce dormi. Aceasta se va activa de îndată ce-ți vei începe ziua.

(1am – 3 am) – Ficat

Lemn: ambițios sau furios, frustrat

În timp ce dormi, ficatul se ocupă de eliminarea toxinelor din sânge. Problemele cu somnul pot fi cauzate de funcționarea impropie a ficatului.

clickpentrufemei

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...