Mistere

Iata de ce cometa Ison este banuita a fi Nibiru (video socant)

Una dintre cele mai controversate comete, care ne va vizita la sfârșitul anului în curs, se numește Ison. A fost descoperită de astronomii ruși Vitali Nevski și Artyom Novichonok de la Institutul Internațional de Optică Științifică în 24 septembrie 2012 și conform calculelor ulterioare ea va trece la o distanță foarte mică de planeta noastră în ziua de 26 decembrie 2013.

Ison este o cometă de dimensiuni medii, coada de praf este de 100.000 de km lungime (față de cei 22 de milioane de kilometri ai lui Halley) și are o lungime totală de 100 de milioane de kilometri. Viteza de deplasare este de aproximativ 80.000 de km pe oră și pierde 50 de kilograme de praf pe minut.

Interesant este că Ison a intrat din luna iunie într-o zonă bizară din care nu mai poate fi observată. Unii oameni de știință cred că se află paralel cu Soarele și din cauza luminii puternice a devenit practic invizibilă. Alți cercetători sunt de părere că această cometă ciudată pur și simplu s-a dezintegrat și din această cauză a dispărut ca prin minune. Lucrurile nu sunt destul de clare și până la urmă nu se știe care parte are dreptate. Din această cauză, iubitorii teoriei conspirației cred că Ison este de fapt cea de-a doisprezecea planetă, Nibiru.

Pentru prima dată, Nibiru a fost adusă în discuție în 1976 când Zecharia Sitchin a publicat cartea „A 12-a planetă” în care alături de consacratele Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și microplaneta Pluto, sunt considerate planete și Soarele (care din punct de vedere astronomic tradițional este o stea) și Luna, satelitul pământului, și, undeva în orbita externă a lui Neptun, planeta neidentificată Nibiru, al cărei nume ar însemna în acadiana veche „răscruce” și care prin evoluția orbitei ar deveni vizibilă doar o dată la 3.600 de ani, precum în această perioadă.

De cealaltă parte, oamenii de știință discreditează această teorie pentru că ei susțin că Ison nu are o masă foarte mare și din această cauză nu poate fi considerată planetă. Cu toate acestea, imaginile care au fost captate din spațiu arată că Ison are forma unui triunghi și nu pare deloc a fi o cometă comună. Nimeni nu își poate explica nici acest fapt și din nou iubitorii teoriei conspirației câștigă teren în fața oamenilor de știință. Oare ce este cu adevărat Ison?

Încă nu se poate răspunde la această întrebare și chiar dacă părerile sunt împărțite, viitorul ne va arăta adevărul.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top