Take a fresh look at your lifestyle.

Iata cum va arata lumea peste 100 de ani

Lumea este într-o permanentă evoluție, iar cele mai incredibile tehnologii vor deveni uzuale odată cu trecerea anilor. Dacă acum 100 de ani, omul trăia în condiții greu de imaginat în zilele noastre, peste 100 de ani lumea va arăta așa cum puțini își imaginează.

Futurologul Michio Kaku a încercat să creeze un tablou al evoluției omenirii pentru următorii 100 de ani. Până în 2030, fiecare om va avea lentile de contact care îi vor permite să acceseze internetul din orice punct al globului și poate chiar și din spațiu.

Tehnologia din viitorul apropiat le va permite oamenilor de știință să crească în laborator orice organ uman. Procedeul de creare a organelor este cunoscut și în ziua de astăzi. Se prelevă un material plastic bazat pe o substanță spongioformă sustrasă de la bovine la care se adaugă celulele stem ale pacientului. În viitorul apropiat această practică va fi comună și oricine poate apela la ea în cazul înlocuirii oricărui organ sau parte componentă a corpului uman.
Dezvoltarea și implementarea unor microcipuri care vor fi introduse în creier pentru dezvoltarea unor calități precum telepatia nu sunt departe de realitate. Cu ajutorul acestora vom putea fi conectați la orice persoană dorim în orice moment.

Până în 2070 oamenii de știință plănuiesc să readucă la viață toate animalele dispărute de pe Terra. Diverse forme ale ADN-ului au fost colectate de la animalele dispărute și în acest fel toate speciile vor fi clonate. Ecosistemul de pe Terra va deveni astfel complet.

100

Durata de viață va spori cu circa 30% în următorul deceniu. Aceasta se poate realiza prin controlul numărului de calorii pe care îl mănâncă orice om. Cu cât numărul de calorii este mai mic cu atât durata de viață crește considerabil.

Loading...

Un alt aspect interesant este că până în 2100 omenirea va cunoaște tehnologia materiei programabile. Se vor crea diverse materiale, care în urma unor șocuri electrice vor prelua diverse forme. De exemplu același material se poate transforma într-o cană sau după nevoie într-o masă sau chiar o haină.

De asemenea, progresul tehnologic va aduce omenirea chiar în mijlocul Universului, poate și la capătul acestuia. Futurologul în cauză este de părere că în următorii 100 de ani, chiar dacă nu vom descoperi viață extraterestră, cu siguranță că vom descoperi noi planete pentru colonizare. Viteza cu care vom circula în Univers se va apropia considerabil de cea a luminii și astfel vom putea parcurge distanțe impresionante într-un timp relativ scurt.

loading...