Descopera

Iata cum va arata corpul uman in viitorul apropiat

Omul se află într-o permanentă expansiune şi invenţiile tehnologice pe care le va implementa în viaţa sa cotidiană îi pot aduce numai beneficii. De foarte multe ori ne întrebam cum va arăta omul viitorului, cât de mult o să trăiască şi cum îşi va duce viaţa? Aceste câteva întrebări îşi pot găsi răspunsurile într-un timp foarte scurt, atunci când corpul uman va interfera cu tehnologia şi se va transforma într-unul aproape perfect. Iată ce ne propune viitorul:

1. Ochii electronici

Aceşti ochi sunt cei care odată montaţi vor asigura o vedere perfectă. Ei nu se vor strica şi vor impune o calitate superioară a vieţii. În urma progreselor înregistrate de centrele medicale de cercetare, ochii electronici vor fi disponibili în câţiva ani. Probabil că preţul lor va fi unul pe măsură, dar ce nu face omul pentru o vedere perfectă?

2. Culoarea părului

În ziua de astăzi femeile se vopsesc pentru a avea culoarea dorită. Viitorul sună bine pentru că a fost descoperită gena care dictează culoarea părului. Odată manipulată această genă, femeile cât şi bărbaţii, vor putea să-şi schimbe culoarea părului ori de câte ori doresc, fără să mai apeleze la vopseaua tradiţională. Probabil că în cel mult cinci ani tratamentul va fi disponibil.

future man large - Iata cum va arata corpul uman in viitorul apropiat3. Implanturile cu dinţi naturali

loading...

Cercetătorii din Statele Unite au realizat un proiect interesant reuşind să implanteze şobolanilor celule stem în locurile în care nu mai existau dinţi şi că prin minune ţesuturile au început să lucreze pentru a crea dinţi naturali. Dacă acest procedeu funcţionează la şobolani atunci ne aşteptăm ca în viitorul apropiat să nu mai avem nevoie de dentist. Acest tratament va fi disponibil în cel mult 5 ani, aşa că dentiştii trebuie reorientaţi în câmpul muncii.

4.Plămâni artificiali

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Boston au şocat opinia publică când au anunţat că introducându-le celule stem în plămânii afectaţi ai şoarecilor aceştia au început să se regenereze. Mai mult ca sigur că fumătorii se bucură să audă această ştire senzaţională pentru că în cel mult şapte ani se pot bucura de plămâni noi.

5. Slăbim prin grăsimi

După “reprogramarea” unei mici părţi din ADN la şoarecii din laborator, echipa de cercetători de la Universitatea din California a descoperit că grăsimea albă (cea care formează stratul adipos) s-a transformat în grăsime maro (cea care arde caloriile). Se pare că activarea anumitor stimuli din hipotalamus a trezit la viaţa celulele de grăsime maro care au început să creeze noi ţesuturi sănătoase. În cel mult 10 ani o să slăbim mâncând!

6. Modelarea muşchilor

După vârsta de 40 de ani, omul pierde circa 1% din masă musculară în fiecare an. Cercetătorii susţin că această problemă este pe cale să se rezolve şi toţi oamenii vor avea muşchii frumoşi. Modificarea unei gene ne va permite să fim cu toţii frumoşi, dar rămânem la fel de deştepţi!

7. Ovare artificiale

În 2009, cercetătorii de la Universitatea Brown au reuşit să creeze artificial un ovar funcţional. Asta nu înseamnă că femeile de 70 de ani vor putea procrea, însă va fi cu siguranţă o rază de speranţă pentru femeile de 30 de ani ale căror ovare au fost distruse de chisturi. În acest fel, femeile vor putea face copii la orice vârstă şi probabil că în 20 de ani nu vom mai avea loc la propriu pe Terra.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top