Take a fresh look at your lifestyle.

Iata cum arata primul dinozaur care a trait pe Terra

Mai multe oase fosilizate, descoperite în Tanzania în 1930, i-au ajutat pe oamenii de știință să determine cum arăta primul dinozaur care a trăit pe Terra. Nyasasaurus parringtoni avea forma unui câine labrador, un gât foarte subțire și o coadă lungă. Dinozaurul putea să ajungă la o înălțime de aproximativ 3 metri și o greutatea cuprinsă între 20 şi 60 de kg.

După cum susțin cercetătorii, acesta este adevăratul strămoș al tuturor dinozaurilor care au trăit pe Terra. El și-a dus existența pe planeta noastră în urmă cu 240-245 de milioane de ani, pe vremea când toate continentele erau unite într-unul singur, numit Pangeea. Această descoperire impresionantă i-a determinat pe specialiști să susțină că de fapt dinozaurii au apărut cu 15 milioane de ani mai devreme decât se credea până acum.

O altă veste importantă este cea care se referă la modul cum au reușit dinozaurii să devină specia dominatoare. Până acum s-a crezut că au făcut-o brusc, dar existența lui Nyasasaurus parringtoni demonstrează faptul că în prima fază dinozaurii erau o specie printre multe altele și treptat au reușit să devină dominatorii planetei.

Paleontologii sugerează că în viitor este posibil ca alte fosile de dinozauri contemporani cu Nyasasaurus parringtoni să fie descoperite și astfel să se modifice această ultimă teorie.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și