Mistere

psihopat
Psihologie

Iată cele 5 caracteristici care îl trădează pe un psihopat! Află adevărul despre oamenii din jurul tău

3views

Personalitatea umană este una fascinantă, dar atunci când nu se încadrează în tipare este catalogată drept problematică. Studiile recente arată că aproximativ o persoană dintr-o sută este considerată psihopată.

Psihopatia este o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus. Ca și celelalte maladii psihiatrice, psihopatia (sociopatia) se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială.

Pentru a înțelege cât mai bine personalitatea umană, dar și comportamentul ascuns al psihopaților din jurul nostru, vă prezentăm cinci trăsături ale persoanelor cu tendințe psihopatice:

1. Personalitate incredibilă

La prima vedere potențialii psihopați sunt niște oameni fantastici și impresionanți. Dincolo de aceste aparențe se ascunde adevărata față urâtă al unui caracter murdar și bolnav.

2. Mincinoși convinși

O altă metodă pentru a-și atrage victimele, folosită de psihopați, este minciuna. Aceasta este folosită nu doar la nevoie, ci tot timpul. Astfel, psihopatul atrage victima de partea sa și aceasta din urmă este dusă de nas în zona de confort al psihopatului.

Loading...

3. Manipulatori

O altă caracteristică a celor cu probleme de personalitate este manipularea. O folosesc pentru a se apropia de o persoană și pentru -ai induce sentimente precum siguranța, încrederea sau chiar dragostea. Scopul principal al psihopaților este să-și ascundă foarte bine în prima fază problema și de a manipula victima.

4. Fără conștiință!

Doar un om bolnav nu poate avea conștiință și așa sun și psihopații, care conform studiilor, sunt lipsiți de compasiune, remușcări sau orice alt sentiment similar. Pentru ei nu contează decât propria persoană și sunt capabili să calce peste cadavre pentru a-și atinge scopul. Psihopații se folosesc de oameni fără ca ei să aibă niciun fel de remușcare.

psihopat

5. Nu își recunosc greșelile

Atunci când greșesc, se supără și niciodată nu își recunosc vina. Este un comportament universal pentru orice psihopat cu acte în regulă. Pe lângă acest aspect, mai există și cel în care se consideră superiori tuturor oamenilor.

loading...