Descopera

Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci alimente de tip fast food – video

De cele mai multe ori auzim sau citim prin diferite publicații că mâncarea procesată dăunează grav sănătății și provoacă obezitatea. De cele mai multe ori, cercetătorii au realizat nenumărate studii prin care au încercat să tragă semnalul de alarmă cu consumul alimentelor de tip fast food sau chiar procesate industrial.

Acest semnal de alarmă a rămas de cele mai multe ori la nivelul studiilor sau articolelor care au apărut sumar prin publicațiile de specialitate. Mai mult de atât, s-a demonstrat științific că anumite produse de tip fast food și anumite băuturi carbogazoase, odată ajunse în organism, au același efect nociv precum drogurile. Ele sunt atât de nocive încât nu crează doar dependență, ci și produc leziuni la nivelul creierului sau altor organe.

Aceste concluzii sunt atât de îngrijorătoare încât organizațiile abilitate ar trebui să interzică comercializarea alimentelor procesate industrial, celor de tip fast food sau băuturilor carbogazoase. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată pentru că această industrie produce miliarde de euro anual în majoritatea țărilor lumii.

Pentru a demonstra cum acționează mâncarea procesată odată ajunsă în stomac în comparație cu mâncarea clasică, un videoclip a fost realizat și publicat pe internet. S-au luat doi subiecți, unul care a consumat tăiței instant, o băutură carbogazoasă și jeleuri din magazin, în timp ce al doilea subiect a consumat tăiței, o băutură răcoritoare și jeleuri, toate făcute în casă.

fast food - Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci alimente de tip fast food - video

Procesul de digestie a fost filmat cu ajutorul a două camere sub formă de pastile, care au fost introduse în stomacurile celor doi voluntari. Rezultatele sunt fantastice, în timp ce mâncarea procesată industrial nu se digeră în totalitate nici după două ore în timp ce alimentele gătite în casă se comportă conform standardului în stomac.

Acesta este cea mai bună metodă prin care se poate demonstra cât de dăunătoare sunt alimentele procesate industrial și pentru faptul că ele nu se supun procesului de digestie, trebuie evitate pe cât mai mult.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top