Iata ce se intampla daca dormi cu telefonul in pat

Iata ce se intampla daca dormi cu telefonul in pat

Modernitatea a venit cu problemele ei, ca orice epoca. 8 din 10 persoane dorm cu telefonul mobil sub perna deoarece majoritatea foloseste telefonul pe post de ceas desteptator. Pentru a-l auzi mai bine, acestia il tin in pat fara sa stie care sunt riscurile expunerii la radiatile mobilului in timpul noptii.

Cercetatorii din Scotia sunt preocupati in legatura cu acest obicei. Undele radio emise de telefon provoaca tulburari neuronale, insomnie si stari de anxietate pe termen lung, sustin expertii.

In urma unor radiografii efectuate de medici, s-a constatat ca persoanele care dorm cu telefonul au creierul afectat, iar substantele chimice ale acestuia nu mai produc hormonii care asigura relaxarea in timpul somnului.

Acest lucru se poate observa in imaginea de mai jos (in stanga vedeti fata unei persoane care doarme cu telefonul in pat, la cateva ore dupa ce s-a trezit, iar in dreapta puteti observa cum arata in infrarosu o persoana care nu doarme cu mobilul in pat).

– cand vorbesti la telefon, asigura-te ca porti conversatii scurte;

– activeaza modul Avion cand nu folosesti telefonul;

Loading...

– cand primesti un apel, nu tine telefonul la ureche daca nu s-a facut conexiunea sau apelantul a cazut;

– telefoanele celulare emit mai multa radiatie in timpul stabilirii unei conexiuni, prin urmare e bine sa il tii la ureche doar cata vreme vorbesti cu cineva;

– telefonul si orice aparat electronic in functiune trebuie sa stea la o distanta de 200 de metri de corpul tau cand dormi. Prin urmare, opreste aparatura din casa si tine mobilul cat mai departe de tine;

– foloseste castile cand asculti muzica sau porti o conversatie indelungata la telefon;

Ce-se-intampla-daca-dormi-cu-telefonul-in-pat-1024x683

– tine telefonul cat mai mult in husa. In acest fel ii protejezi pe cei din jurul tau de radiatiile emise de acesta.

Teotrandafir.com

loading...

Related posts