The news is by your side.

Iata adevarul despre ceea ce se va produce in data de 21 decembrie 2012

0

Conform calendarului mayaş, sfârşitul lumii sau al timpului se va petrece în data de 21 decembrie 2012. Până atunci, însă, mai este foarte puţin, aproximativ 100 de zile, fapt pentru care ne punem o întrebare banală: Se va produce sfârşitul lumii sau nu?

Codicele din Dresda, în care lungul calendar mayaş are ca punt final fatidica dată de 21 decembrie, a atenționat omenirea că anul acestaNumărătoarea cea Lungă” îşi va găsi sfârșitul. Mişcarea New Age, susţinătoarea teoriei mayaşe a sfârşitului lumii, s-a pregătit pentru marele final. De exemplu, numai în Statele Unite există zeci de adăposturi pregătite pentru a susţine supravieţuitorii unei catastrofe globale. Pentru ce au fot construite aceste buncăre dacă nu pentru un sfârșit sau o Apocalipsă?

20121 Iata adevarul despre ceea ce se va produce in data de 21 decembrie 2012

Atunci când vine vorba despresfârşit”, părerile sunt împărţite. Unii susţin că Pământul va fi înghiţit de o gaură neagră, lucru imposibil de realizat în circa 100 de zile pentru că nicio gaură neagră nu se afla atât de aproape de Terra încât s-o înghită într-o clipă. Alţii cred că zeii se vor întoarce şi astfel omenirea va fi supusă judecăţii, sau mai există păreri cu privire la un asteroid care va lovi Pământul, iar societatea actuală va deveni istorie.

În tot acest timp, urmaşii mayaşilor susţin că Apocalipsa este doar o invenţie a omului modern. Codicele din Dresda nu ar fi fost niciodată descifrat în adevăratul său sens, fapt pentru care lumea este împânzită de idei false şi manipulatoare. În conformitate cu părerile urmaşilor mayaşilor, doar timpul se va termina, ceea ce înseamnă începutul unei noi ere, fără ca o Apocalipsă să existe cu adevărat.

Calendarul existent în Codicele din Dresa este compus din mai multe calendare, cel Ceremonial, care cuprinde cele 260 de zile, cel al Pământului cu 365 de zile, ciclul lui Venus de 584 de zile şi în cele din urmă calendarul lui Marte de 780 de zile. Aceste calendare trebuie folosite doar pentru a determina vârsta Pământului şi nu pentru a calcula Apocalipsa inexistentă.

Pe de cealaltă parte, măsurătorile pe care se bazează ideologia New Age este determinată de baktun, un ciclu de 144000 de zile care se repetă de doar 13 ori în calendar. Atunci când se termină s-a presupus că se va produce sfârşitul lumii. O idee controversată care nu se bazează decât pe o simplă supoziţie.

Există alte calendare mayaşe, descoperite recent în Guatemala, care prevestesc fapte importante pe care omenirea le va experimenta chiar şi peste 7000 de ani. De aici putem să ne dăm seama că omenirea nu îşi va găsi finalul atunci când un calendar se termină, ci este pur şi simplu începutul unei noi ere şi viaţa continuă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Data de 21 decembrie 2012 nu este una de care să ne temem ci o dată oarecare care prevestește doar trecerea într-o nouă eră, una mai bună sperăm noi.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și