The news is by your side.

Hrişca, medicament fără contraindicaţii

0

Unul dintre alimentele foarte importante pentru organism este Hrişca. Cultivată în Asia  de S-E acum 8000 de ani, aceasta a devenit populară cu rapiditate şi în Asia Centrală şi Extremul  Orient.

 Hrişca este defapt un nume generic al unor plante din familia Polygonaceae şi anume: măcrişul, rubarba şi ştevia creaţă.

Aceasta are un conţinut ridicat de proteine-datorită căruia poate reprezenta un substitut foarte bun pentru carne-,glucide şi foarte puţine lipide. Conţine fosfor, iod, calciu, magneziu şi vitaminele din grupa B-microelemente esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului, şi de asemenea este o sursă foarte importantă de fier, aminoacizi esenţiali precum arginina, lyzina, threonina, triptofanul, cysteina.

Hrişca Hrişca, medicament fără contraindicaţii

Nutriţioniştii recomandă introducerea în alimentaţia zilnică a acestei plante întrucât are o mulţime de beneficii.

Hrişca este recomadată :

  • persoanelor cu ateroscleroză (afecţiune cardiovasculară caracterizată prin depunerea de colesterol pe vasele de sânge) şi fragilitate vasculară
  • pacienţilor care suferă de boli hepatice şi de inimă, edeme diferite(retenţie anormală de lichid în ţesuturi)
  • mai este indicată şi în afecţiuni precum: anemie, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, gastrită, ulcer, cancer, Alzheimer
  • este un bun inamic al depresiei-consumată frecvent, ajută la ridicarea nivelului de dopamină
  • este de asemenea recomandată femeilor cu Sindrom de Ovar Polichistic-cercetătorii încă o studiază cu atenţie pentru a putea dovedi exact modul în care acţionează în sensul eliminării acestor chisturi

Este tolerată foarte bine de persoanele alergice la gluten. Prin urmare poate fi consumată  fără probleme. Medicii recomandă ca Hrişca să fie introdusă în alimentaţia copiilor cât mai devreme.

Hrişca are toate calităţile făinei de grâu integrale, fiindu-i chiar superioară. Se poate măcina pentru a obţine făină din care se pot prepara pâini. biscuiţi, prăjituri.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și