Hiroshima: O fotografie efectuata in timpul exploziei a fost descoperita

O fotografie care ilustrează bombardamentul de la Hiroshima a fost descoperită din întâmplare în arhivele unei școli elementare din Japonia. Fotografia alb-negru prezintă norul în formă de ciupercă care s-a format imediat după ce bomba atomică a fost lansată de americani peste orașul japonez.

Loading...

Imaginea, extrem de rară, a fost găsită în arhiva Școlii Elementare Honkawa din Hiroshima, alături de alte 1000 de materiale care prezintă diverse aspecte ale războiului. Yosaburo Yamasak, un fost soldat japonez, a donat întreaga colecţie de documente istorice școlii în cauză, cale le-a păstrat cu sfințenie.

Conform cotidianului japonez Asahi Shimbun, fotograful a fost împușcat la doar câteva minute după după ce a efectuat fotografia. Această fotografie este un adevărat document istoric, de o valoare inestimabilă, pentru că prezintă în detaliu efectul de ciupercă pe care l-a produs prima bombă atomică care a fost lansată asupra unui oraș unde au murit oameni nevinovați.

ciuperca bomba atomica

Sub numele de codLittle Boy„, bomba atomică de 5 tone a fost lansată la data de 6 august 1945 asupra orașului japonez Hiroshima. După estimări, se crede că peste 140.000 de oameni și-au pierdut viața în urma gestului necugetat pe care l-au efectuat americanii. La doar 3 zile mai târziu, o altă ciupercă similară a a părut deasupra orașului japonez Nagasaki, unde au murit alți 70.000 de oameni.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)