Hiroshima: O fotografie efectuata in timpul exploziei a fost descoperita

O fotografie care ilustrează bombardamentul de la Hiroshima a fost descoperită din întâmplare în arhivele unei școli elementare din Japonia. Fotografia alb-negru prezintă norul în formă de ciupercă care s-a format imediat după ce bomba atomică a fost lansată de americani peste orașul japonez.

Imaginea, extrem de rară, a fost găsită în arhiva Școlii Elementare Honkawa din Hiroshima, alături de alte 1000 de materiale care prezintă diverse aspecte ale războiului. Yosaburo Yamasak, un fost soldat japonez, a donat întreaga colecţie de documente istorice școlii în cauză, cale le-a păstrat cu sfințenie.

Conform cotidianului japonez Asahi Shimbun, fotograful a fost împușcat la doar câteva minute după după ce a efectuat fotografia. Această fotografie este un adevărat document istoric, de o valoare inestimabilă, pentru că prezintă în detaliu efectul de ciupercă pe care l-a produs prima bombă atomică care a fost lansată asupra unui oraș unde au murit oameni nevinovați.

ciuperca bomba atomica

Sub numele de codLittle Boy“, bomba atomică de 5 tone a fost lansată la data de 6 august 1945 asupra orașului japonez Hiroshima. După estimări, se crede că peste 140.000 de oameni și-au pierdut viața în urma gestului necugetat pe care l-au efectuat americanii. La doar 3 zile mai târziu, o altă ciupercă similară a a părut deasupra orașului japonez Nagasaki, unde au murit alți 70.000 de oameni.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)