The news is by your side.

Hipogeul Hal Saflieni: Mormântul unei rase extraterestre?

În Malta există numeroase structuri megalitice despre care oamenii de știință nu pot oferi explicații. Una dintre ele este „Hipogeul Hal Saflieni”, o structură subterană cu proprietăți misterioase, care are o vechime de peste 5000 de ani.

Hipogeul este o construcție subterană, din antichitate, alcătuită din mai multe încăperi, destinate să servească de mormânt. Descoperirea acestui templu atic s-a produs în 1902, când muncitorii au renovat o clădire, la al cărui subsol au avut norocul să descopere unul dintre cele mai impresionante morminte antice.

Imediat după ce descoperirea a fost efectuată, arheologii au început săpăturile. Au descoperit o structură subterană masivă care era construită pe trei niveluri sculptate în piatră. S-a estimat că la întreaga construcție s-au folosit peste 2000 de tone de piatră.

Pereții hipogeului Hal Saflieni sunt ornați cu diferite figuri geometrice printre care spirale, pentagoane, dar și modele florale sau desenele unor animale. Mormântul antic are numeroase camere. Unele au rol de sanctuar, altele adăpostesc morminte antice, dar și o cameră principală. Fiecare încăpere are specificul ei, dar și proprietăți oarecum ciudate pentru vremea respectivă. De exemplu, una dintre camere, care a fost numită Oracol, este perfect rotundă și are proprietăți acustice incredibile. Aceste aspecte au atras atenția oamenilor de știință și au fost studiate din diverse perspective.

S-a ajuns la concluzia că această cameră misterioasă conduce sunetul în celelalte încăperi și chiar poate transpune emoțiile umane. Mai mult de atât, construcția camerei Oracol s-a realizat în așa fel încât să afecteze psihicul uman. Nu se poate spune cu exactitate cum s-a realizat acest lucru, dar este cert faptul că nu mai există pe mapamond un loc similar.

Un alt fapt interesant este că atunci când s-a descoperit hipogeul au fost scoase la lumină peste 7000 de schelete, care avea craniul alungit.

După numeroase evaluări s-a stabilit că locuitorii de acum 5000 de ani din Malta erau mici de statură și avea craniile alungite. Pornind de la această concluzie, oamenii de știință sunt de părere că este vorba despre o rasă extraterestră care și-a dus existența pe teritoriul actual al Maltei. De asemenea, schelete prezentau anomalii, care nu ar fi posibile la rasa umană din zilele noastre.

cranii extraterestri

Până în 1985, craniile descoperite în mormântul antic au fost expuse la Muzeul Arheologic din Valletta, după care au dispărut fără urmă. Acest fapt este de-a dreptul stupefiant, pentru că tehnologia a avansat destul de mult și alte lucruri importante s-ar fi putut descoperi cu privire la această civilizație misterioasă. Singurele dovezi care au mai rămas doar niște fotografii, care demonstrează faptele bizare descoperite de oamenii de știință.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și