Hipnoza, secretele unei stări în care se activează simțurile extrasenzoriale

Hipnoza, secretele unei stări în care se activează simțurile extrasenzoriale

Hipnoza este o stare de atenție sau concentrare elevată care este asociată cu o stare de relaxare totală. Transă hipnotică rămâne o enigmă pentru oamenii de știința. Contrar credinţei populare, sub hipnoză, subiectul are un control total asupra gândirii sale.

Hipnoză a fost ignorată mult timp, fiind considerată o metodă neştiinţifică. În toate culturile străvechi, hipnoza era asociată cu vindecările.

În ultimii ani, hipnoză este utilizată în tratamente împotriva depresiei, anxietăţii, dar și ca tratament împotriva obezităţii. Hipnoza ajuta şi la reducerea durerilor post operatorii.

Hipnoza, scurtă istorie


În secolul al XVIII-lea, medicul vienez Franz Anton Mesmer a introdus hipnoza ca mod de vindecare. Mesmer rămâne în istorie prin faptul că a demonstrat că mintea poate fi manipulată prin sugestie.

Mult timp, hipnoză a fost considerată magie. În Antichitate, era utilizată de către egipteni și chinezi în ritualuri religioase. În Evul Mediu, practica hipnozei era condamnată și pedepsită de către reprezentanţii bisericii.

În Grecia Antică, medicul Asklepios a construit un templu în care era o cameră pentru vindecarea somnului. Pacienții erau pregătiți cu câteva zile înainte, cu ape purificatoare, bai și post. Când ajungeau în celebra camera, medicul, prin atingeri duioase și vorbe spuse în șoaptă, inducea o stare de transă.

Primul medic care a avut o influența majoră în domeniul hipnozei a fost Franz Anton Mesmer. El a stabilit o teorie conform căreia forţele magnetice interne intervin în videcare. Teoria poartă numele de mesmerism. Pacienții erau tratați prin metode precum atingerea scoarţei copacilor, sau a unor frânghii acoperite cu nisip.

Hipnoza

James Braid este medicul care a introdus termenul de hipnoză, termen dat după Hypnos, zeul somnului în Grecia Antică. Braid a intuit că transa mesmerica în care se aflau subiecţii apare în urma fixării obiectului pe care mesmeristul l-a folosit pentru a induce starea de transă.

El susţinea că fixarea vizuală prelungită pe un obiect, de exemplu un ceas, aduce o stare de oboseală în anumite zone ale creierului, ceea ce face ca subiecţii să intre într-o stare de somn nervos.

Oamenii nu pot fi hipnotizaţi împotriva voinței lor. În cazul copiilor, 85% sunt predispuşi hipnozei. La adulţi, procentul este de 15%. Oamenii cred că imaginile, sunetele și percepţiile tactile din lumea exterioară constituie realitatea. De fapt, creierul construiește ceea ce percepe din experienţele din trecut. Hipnoză este interesantă pentru că produce o nepotrivire.

Un studiu efectuat în anul 2000, a relevat că pacienții hipnotizaţi înainte de operație au avut nevoie de mai puține medicamente și au suferit mai puține complicaţii după operație.

Practicată încă din Antichitate, mult timp, hipnoză a fost asociată cu magia. Hipnoză este o stare modificată a conştiinţei, pentru scurt timp, în care, creierul furnizează informații excepționale.

Scoate hipnoza la suprafața informații despre o viața anterioară?


Părerile sunt împărțite. Pentru cei care susțin această ipoteză, s-ar putea explica cum subiecţii pot vorbi într-o limbă pe care în viața de zi cu zi nu au studiat-o. Alții dau informații foarte corecte despre locuri unde nu au fost niciodată sau vorbesc cu exactitate despre întâmplări la care nu au luat parte.

Hipnoza permite minţii de a călători în timp. Sunt și sceptici care considera că aceste amintiri sunt false, iar conceptul că putem trăi mai multe vieți este fals. Că tehnica de terapie, hipnoză este utilizată la persoanele supraponderale. Într-o viața anterioară, acestea au suferit de foame. De aici, provine apetitul de a mânca foarte mult. În anumite religii exista conceptul de karma. Pentru a atinge această stare, este nevoie de mai multe vieți.

Prin timp, spre vindecare

În anul 1992, doctorul Brian Weiss publica cartea Prin timp, spre vindecare. În carte sunt descrise regresiile spre vieți anterioare. Concepția lui despre viață a fost total dată peste cap de una dintre pacientele sale, Catherine. Aceasta suferea de fobii, atacuri de panică, coșmaruri, depresii.

Hipnoza

Doctorul a apelat la metoda hipnozei regresive, ședință în urma căreia a aflat traumele din trecutul pacientei. Catherine nu a revenit la prima parte a copilăriei sale, ci aceasta și-a amintit o viață trăită cu o mie de ani în urmă, în Orientul apropiat. Și-a amintit detalii topografice, hainele și cutumele acelei epoci, ajungând până la circumstanțele morții sale.

Xenoglasia, capacitatea de a vorbi o limbă străină

Doctorul a mai înregistrat un fenomen inedit, xenoglasia, capacitatea de a vorbi o limbă străină, de cele mai multe ori una arhaică. Consultând scrierile religioase, doctorul Weiss a aflat că în iudaism exista credința fundamentală în reîncarnare numită și gilgul.

Despre gilg se spunea că un suflet se poate reîncarna de mai multe ori în trupuri diferite. Mai mult, el poate repara răul făcut în trecut. În istoria creștinismului, referirile la reîncarnarea din Noul Testament au fost eliminate în secolul al IV-lea de către împăratul Constantin atunci când creștinismul a devenit religia oficială a imperiului roman. Împăratul Constantin a considerat reîncarnarea o erezie.

Fiecare dintre noi purtăm în interiorul nostru copilul interior. Ascunse în cele mai tainice unghere ale sufletului purtăm răni ale copilăriei. Procesul de rememorare și eliberare duce la vindecarea anumitor boli.

S-a constatat că hipnoza ne ajută să călătorim în timp, în ceea ce numim vieți anterioare. Cleve Backster este psihiatru și autor al mai multor cărți despre hipnoză. El a fost racolat de către Serviciul de Contrainformații American după ce a realizat un experiment care îl putea duce în fața Curții Marţiale.

Activarea capacităților extrasenzoriale

El a hipnotizat-o pe una din secretarele unui general și i-a cerut acesteia să-i dea câteva documente top secret. Aceasta s-a conformat și a doua zi, Backster s-a prezentat la general cu documentele. A lucrat mulți ani pentru acest serviciu.

El scria, cu cât mai profundă este starea de transă, cu atât mai mult se activează capacitățile extrasenzoriale ale subiectului. În aceste condiții, el poate fi instruit să-și părăsească corpul și să viziteze o anumită persoană sau un anumit loc.

În ceea ce privește reîncarnarea, specialiștii susțin că subiectul preia multe din aspectele fizice ale celui care l-a găzduit într-o viață anterioară. Este celebru cazul pictorului Teekamp care din punct de vedere fizic seamănă izbitor de mult cu celebrul pictor Paul Gaguin. Mai mult, Teekamp pictează în stilul lui Gaguin.

Semnele din naștere sau malformațiile congenitale sunt dovezi ale unor accidente suferite într-o viață anterioară.

Vindecarea prin hipnoză


Există specialişti care susțin că prin hipnoza ne putem vindeca rănile sau traumele care vin de undeva dintr-o viața anterioară. Regresia hipnotică este proba existenței că am avut o viața anterioară. Ea este o tehnică de lucru utilizată în terapie, cercetare sau formă de autocunoaştere.

Hipnoza

Capacitatea de memorare variază de la un individ la altul. Multe informații sunt stocate și rămân indisponibile pentru gândirea noastră. Ele ne afectează viața fără să ne dăm seama.

Călătorie în viitor


În anul 1907, savantul francez Rochas a susținut că se poate realiza o călătorie în viitor, cu ajutorul hipnozei pe bază de magnetism.

Josephine și amintirile dureroase

Primele teste le-a realizat pe o tânără de 25 de ani, Josephine, care s-a dovedit a fi un subiect excepțional în ședințele de hipnoză.

În timpul unei ședințe de hipnoză, la care asistau mai multe persoane, Josephine a început să țipe de durere.

Fața îi îmbătrânise, corpul era contorsionat de durere. Ea a spus că are 32 de ani și că va urma să devină mamă. Tatăl copilului o părăsise, familia o abandonase și urma să-și crească singură copilul.

Fața lui Josephine se schimba pe măsură ce ea povestea ceea ce vede în viitor. La un moment dat, ea a povestit modul cum va muri. Vocea îi era calmă, la fel și expresia feței.

Ea a amintit că este așezată pe un fotoliu, a vorbit despre un zbor liniștitor și reîncarnarea ei într-o fetiță pe nume Lili. Ea a dat relații despre părinți, nume și ocupație, precum și despre casa în care locuia.

După această ședință de hipnoză, Josephine a refuzată orice demers al savantului pentru o nouă ședință de hipnoză, fiind profund afectată. La scurt timp, ea părăsește Parisul și se mută în provincie.

Mulți ani mai târziu, Rochas a întâlnit o rudă de-a lui Josephine care i-a povestit că aceasta și-a crescut singură un copil, părăsită de soț și familie și că a fost găsită moartă în casa sa, așezată pe un fotoliu.

Blocaje temporale

Un alt caz interesant pe care l-a redat în notele sale savantul Rochas este cel al unei femei care în timpul ședințelor de hipnoză refuza să treacă de o anumită vârstă, în viziunea pe care o avea asupra viitorului său. A fost imposibil, scria Rochas, să ajung la perioada în care subiectul deceda.

Hipnoza

Tot mai multe voci și-au pus întrebarea dacă hipnoza este periculoasă pentru organism. Hipnoza este un somn artificial indus prin acțiuni psihice și mecanice. Practicată din Antichitate, pentru unele persoane hipnoza a însemnat un fel de magie neagră.

În timpul hipnozei, subconștientul intră pe niște culoare ale trecutului și ale viitorului care crează stări, emoții deosebite subiectului.

Rochas susține că subiecții care au călătorit în viitor au avut un comportament deosebit după acele ședințe, mulți dintre ei refuzând să mai participe la alte ședințe.

Rochas recunoștea că a-ți cunoaște viitorul, cu bune și cu rele, are un efect negativ asupra psihicului.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)