HIPNOZA, MANIPULAREA MINȚII PRIN SUGESTIE

Despre hipnoză se spune că este o rezonanță naturală a viului. Ea este specifică omului, dar și animalelor. Șarpele supraviețuiește datorită hipnozei. El fixează prada, care intră în transă.

Magnetismul personal este un fenomen de rezonanță. Orice activitate de fixare a informației pe termen lung are la bază starea de transă. Hipnoza a fost asociată cu ideea de somn, pentru că în acel moment, creierul intră într-o stare de transă asemănătoare cu cea a somnului.

Între somn și hipnoză există diferențe. În somn, lucrurile se întâmplă aleatoriu, în timp ce în hipnoză ele sunt induse. Hipnoza înseamnă suspendarea temporară a factorului critic și instalarea gândirii selective. Cu toate aceste avantaje, sunt specialiști care consideră hipnoza ca fiind o violare a sufletului.

Sunt cazuri în care subiectul unei ședințe de hipnoză nu a mai putut fi readus la realitate decât cu ajutorul medicilor, după 24 de ore.

Alții au avut schimbări comportamentale, au devenit agresivi, depresivi. Hipnoza este utilizată în tratarea insomniilor, a crizei de identitate, a oboselii, a fricii, în cazul atacurilor de panică. Hipnoza a fost folosită din cele mai vechi timpuri, mai ales în China și India, nu numai în scopuri medicale, ci și spirituale.

Loading...

Din această cauză ea a fost asociată cu supranaturalul. În Europa, hipnoza a fost utilizată în scopuri medicale, începând cu secolul al XVIII-lea de către medicul Mesmer. Metoda a fost contestată de multe persoane.

Cu toate acestea, el avea să intre în istorie prin faptul că a fost primul specialist care a demonstrat că mintea poate fi manipulată prin sugestie. În ciuda credinței răspândite pe scară largă, nu oricine poate fi hipnotizat. Capacitatea de a fi hipnotizat diferă de la o persoană la alta.

hipnoza

Puține persoane pot reacționa la sugestii. Persoanele susceptibile la hipnoză sunt cele implicate în lumea filmului și a cărților. Numai 15% dintre adulți sunt susceptibili la hipnoză. La copii proporția este de 85%. După vârsta de 12 ani, atunci când circuitele cerebrale se maturizează, proporția scade.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și