Hiperboreea – țara zeilor! În căutarea raiului de pe Pământ

Hiperboreea este considerat locul în care au trăit zeii, atunci când au venit pe Terra. Acest teritoriu, se presupune, că s-a aflat undeva în nordul Europei și a fost considerat de către unele civilizații antice precum teritoriul unde s-a născut raiul.

Din pură curiozitatea sau din nevoia de a ajunge la zei, oamenii din cele mai vechi timpuri au încercat să găsească Hiperboreea. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, dar cu toate acestea, avem numeroase informații interesante cu privire la acest teritoriu misterios.

Grecii antici au fost cei mai interesați de Hiperboreea. Din scrierile străvechi, ale acestei civilizații, cunoaștem faptul că Hiperboreea a existat în aceeași perioadă cu Atlantida și a fost locuită de giganți.

Pentru grecii, aceste ființe puternice au locuit într-o țară „dincolo de Vântul de Nord”.

Pindar , un poet grecesc, a descris perfecțiunea din această țară: „... Niciodată Muse nu este la fel de diferit: lirele se ciocnesc și fluierele țopăie peste tot. Nici boala, nici vârsta nu se amestecă în sângele lor sacru; departe de muncă și luptă, trăiesc … „

Istoricii greci erau convinși că Boreas – Dumnezeul din Nord – a trăit într-o țară numită Tracia, iar Hyperborea era o regiune situată la nord de Tracia.

Loading...

 Pausanias era convins că hiperboreeni trăiesc dincolo de Boreas.

Hiperboreea a fost identificată cu Marea Britanie de  Hecataeus de Abdera  în secolul al IV-lea î.Hr.

Hecatea de Abdera a descris cum hiperboreenii au construit „o incintă sacră magnifică a lui Apollo și un templu notabil care este împodobit cu multe ofrande și are formă sferică”. Unii cercetători au identificat acest templu cu Stonehenge.

Interesant este faptul că textele antice descriu acest teritoriu ca fiind unul perfect, unde Soarele strălucește 24 de ore pe zi. Giganții nu cunoșteau noaptea, iar lumina le oferea puteri extrem de mari.

Pornind de la această descriere, se consideră că acest rai s-a aflat undeva la cercul polar, sau chiar în interiorul planetei. Nu puțini au fost cei care au considerat că hiperboreeni sunt locuitorii din interiorul planetei noaste și că ei încă mai există și în zilele noastre.

Munții CarpațiÎn ciuda faptului că locația exactă a Hiperboreea a rămas un mister profund, mulți autori timpurii au sugerat că hiperboreenii trăiau undeva, într-un teren dincolo de munții Riphean înzăpeziți.

În ciuda faptului că au fost menționați de unii autori ai antichității clasice:  Apollonius din Rhodos ,  Aristotel ,  Hecateu al Miletului ,  Hipocrate ,  Ptolemeu ,  Plutarh, locul în care se află acești munți nu a fost niciodată dezvăluit.

loading...

Comentariile sunt închise.