Take a fresh look at your lifestyle.

HIPERBOREEA DACICĂ, O CIVILIZAȚIE ATEMPORALĂ

În anul 1935, sub coordonarea lui Himmler era înființată o asociație de cercetări etno-istorică și rasială care cuprindea 400 de lingviști, antropologi, arheologi, istorici care susțineau teza superiorității rasei albe. Naziștii considerau că istoria nu începe odată cu Sumerul, ci undeva în nordul Europei.

Acolo, într-o zonă numită Ultima Thule, o rasă superioară s-a născut colonizând întreaga Europă, migrând până în Tibet și India. Tracii, geții și romanii erau considerați copiii seminției rasei ariene. Populațiile cu pielea închisă și ochi negri erau considerate inferioare și trebuiau să fie eliminate.

Cercetătorii din societatea Ahnenerbe au organizat expediții în întreaga lume în căutarea de relicve. Cercetările s-au desfășurat pe teritoriul Greciei, unde s-a cautat tezaurul de la Delphi, în Croația, în Bulgaria, Tibet și multe alte zone.

Carpații României au suscitat o atenție deosebită. În anul 1938, o echipă de cercetători naziști se deplasează în România, unde încep cercetarea cetăților dacice. Ei susțineau existența Daciei Hiperboreene, teorie preluată de la Vasile Lovinescu care a susținut existența pe teritoriul actual al României a unei civilizații hiperboreene.

Vasile lovinescu susținea că lanțul carpatic are forma Constelației Dragonului, cu capul în Boemia, inima în România și coada în Balcani. Inima s-ar fi aflat exact în locul unde erau amplasate cetățile dacice. El susținea că pe taftaua voievodului Negru Vodă exista o lebădă cu gât de dragon și cap uman, imagine care semăna cu cea a Constelației Dragonului.

Loading...

Vasile Lovinescu mai susținea că pe teritoriul României a existat o civilizație care a precedat cu mii de ani pe cea sumeriană și care a trăit într-o zonă pe care el o numește geografia sacră.

Atrași de studiile lui Vasile Lovinescu, cercetătorii naziști s-au deplasat în Munții Carpați, unde au fost fascinați de Vârful Omu. Ei susțineau că în interiorul muntelui se află o grotă uriașă cu o lumgime de peste 20 kilometri, realizată de hiperboreeni, strămoșii dacilor.

Fotograful german Kurt Hielscher a străbătut peste 25000 kilometri în toată România. A realizat peste 5000 de fotografii pe care le-a expus într-un amplu sudiu antropologic despre originile hiperboreene ale poporului român.

codul-dacic

Hielscher a fost fascinat de Vârful Omu, dar și de denumirea sa. Termenul de om l-a întâlnit la croați, indieni, tibetani, dar și în sanscrită.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și