Hinduismul, singura mare religie din lume fără un întemeietor uman.

Hinduismul este singura mare religie din lume fără un întemeietor uman. Hinduismul se bazează pe numeroase principii, la prima vedere ciudate, dar care dincolo de acest aspect par a avea o consistență solidă puternică. De asemenea, această religie pune oamenii în directă legătură cu natura.

Pentru un occidental care face o călătorie în India, multe lucruri sau obiceiuri par de neînțeles, la prima vedere. Chiar și în marile orașe poți întâlni pe străzi vaci, animale venerate de hinduși. Hinduismul este una dintre cele mai vechi religii, peste 4000 de ani vechime, și are peste 330 milioane de zei. Este a treia dintre cele mai mari religii ale lumii, și predomină în India și Nepal.

Zeul suprem al religiei este Brahma, care îmbracă trei forme, creatorul, păstrătorul și distrugătorul. Vedele sunt principalele texte ale hinduismului. Textele susțin că, în afară de Brahma, totul este o iluzie. Țelul suprem al unui hindus este să devină una cu Brahma.

Vaca, încarnarea Mamei divine

Pentru hinduși, a mânca carne de vită este absolut interzis. A mânca carne este ca și cum ți-ai devora propi copii. De asemenea, este interzis consumul de ouă, de pește și de câteva legume. Carnea de berbec și de pui sunt permise.

Revelația hindusă este eternă

Hindușii cred că timpul este ciclic și veșnic, la fel ca cele patru anotimpuri. Erele sunt succesive, fiind numite de aur, argint, cupru, fier. Cu fiecare epocă, calitățile se diminuează, ajungându-se în epoca cea mai de jos, cea a fierului. Aceasta este marcată de materialism, ipocrizie, cruzime.

Clasa sacerdoțală este formată din brahmani, care susțin puterea impersonală. Principiul care guvernează lumea este curgerea naturii, adevărul metafizic. Hinduismul este guvernat de norme de comportament sociale, întărite de ritualuri.

Loading...

Pentru hinduși, Universul este o sferă, un ou cosmic în care se află raiuri, iaduri, oceane, continente, toate fiind concentrice.
Samsara este starea ciclică a vieții.

După fiecare etapă a vieții, urmează reîncarnarea într-o altă formă de viață, ființă, plantă, animal sau mineral. Corpul este o anvelopă pe care sufletul îl părăsește pentru a se reîncarna într-o altă formă, superioară sau inferioară, în funcție de faptele din viață.

Varnassi, Mecca Indiei

hinduism

Varnassi este situat pe malul fluviului Gange și este cel mai reprezentativ loc pentru arderea morților. În Varnassi, indienii merg în pelerinaj cel puțin o dată în viață.

Conform tradiției, focul purifică sufletul care a trăit într-o carcasă, corpul, plină de vicii. Femeile nu participă la acest ritual, ele rămân acasă unde plâng mortul. Focul este aprins de fiul cel mare al defunctului, iar cenușa este aruncată în Gange.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și