Take a fresh look at your lifestyle.

Hiller, misterul lacului cu apa roz

Natura este de cele mai multe ori surprinzătoare și ne oferă, ori de câte ori are ocazia, cele mai interesante priveliști. Văzute din cer, aceste minuni ale naturii, pe lângă să încânte ochiul uman, mai oferă și ideea cum că omul este atât de mic în fața creației.

Un astfel de loc se află în Australia și este lacul Hiller. Acest lac a fost descoperit în 1802 de către exploratorul britanic Matthew Flinders. A fost uluit când a văzut un lac de culoare roz, pentru că este singurul lac din lume care deține această culoare.

Văzut din înălțimile cerului, lacul Hiller pare o gigantă glazură roz care se îmbină perfect cu verdele crud al pădurilor dese din insula Middle, una dintre cele peste 100 ale Arhipelargului Recherche, aflat în largul coastei sudice a Australiei de Vest.

lacul hiler

De-a lungul timpului, oamenii de știință au fost fascinați de culoarea roz a lacului și pentru a elucida misterul au efectuat mai multe studii. În anii ’50, o echipă de cercetători a crezut că o alge, numită Dunaliella salina, se face vinovată pentru culoarea lacului. Această algă în apă salină elimină o substanţă care conferă apei culoare roz. Atunci când s-au făcut cercetări amănunţite, oamenii de știință, spre surprinderea tuturor, nu au detectat prezența acestei alge, iar cauzele acestei culori rămân în continuare un mister.

Nimeni nu își poate explica cauza pentru care acest lac are culoarea roz, probabil anumite fenomene necunoscute se petrec pe fundul acestui lac.

Loading...

loading...

Comentariile sunt închise.