HENRY KISSINGER, OMUL DIN UMBRĂ CARE A CONDUS SUA TIMP DE 54 DE ANI

HENRY KISSINGER, OMUL DIN UMBRĂ CARE A CONDUS SUA TIMP DE 54 DE ANI

În anul 2008, Departamentul de Stat al SUA a publicat un document cu privire la discuția pe care au avut-o în anul 1973, la Pekin, doi dintre cei mai puternici oameni ai lumii, Mao Zedong și Henry Kissinger.

Documentul a fost preluat și prezentat în cadrul unui reportaj de postul de televiziune BBC. Discuțiile dintre cei doi lideri au durat până dimineața și o bună perioadă au fost considerate secrete. Cei doi au discutat despre URSS și pericolul asupra Taiwanului, despre înarmare și războiul rece.

La un moment dat, Mao îi face propunerea lui Kissinger de a lăsa să emigreze în SUA, 10 milioane de femei chineze. Propunerea venea în contextul în care China avea un excedent de femei și totodată voia să revigoreze comerțul cu SUA.

Kissinger a crezut că este vorba despre o glumă, amuzându-se copios. Nu era o glumă. Mao dorea cu orice preț să scape de 10 milioane de femei, pe care le considera un pericol pentru China. Ele se căsătoresc și dau naștere la prea mulți copii, a spus Mao.

Elegant, Kissinger a refuzat oferta susținând că SUA au propriile femei. Henry Kissinger este o personalitate care timp de 54 de ani a consiliat președinții americani. Conform unor analiști, în unele momente, a fost mai puternic și mai influent decât președintele pe care îl consilia.

Timp de 54 de ani, el a consiliat 10 președinți, indiferent că erau republicani sau democrați, implicându-se în cele mai sensibile acțiuni ale SUA. Singurul președinte care nu a fost consiliat de Kissinger a fost Kennedy. Motivele refuzului nu sunt cunoscute sau pot fi bănuite. Kennedy a fost un președinte mult prea independent și hotărât.

Kissinger a fost un apropiat al lui David Rockefeller, miliardarul care controla marile bănci ale lumii. Din această cauză, s-a spus că a fost liantul dintre bancheri și Casa Albă.

În timpul celor două mandate ale președintelui Obama, Kissinger era atât de influent, încât și-a atras oprobriul multor politicieni.

După tragicele evenimente din 11 septembrie 2001, președintele George Bush l-a numit în comisia care a efectuat ancheta. Unii l-au acuzat că a mușamalizat multe lucruri și l-au considerat ca având o poziție cel puțin suspectă.

Personal, Kissinger și-a clădit un imperiu financiar, el fiind acționar la Banca de Credit și Comerț Internațional care a finanțat acțiuni în Orientul Mijlociu și Pakistan, finanțări care i-au adus diverse acuzații.

Poziția sa a fost atât de influentă încât, în anul 1970, l-a numit pe fratele lui David Rockefeller vice-președinte al SUA. În anul 1975, Kissinger permite Indoneziei să ocupe Timorul oriental. Peste 250000 de persoane au murit.

Kissinger a fost implicat în războiul din Irak, dar mai ales în politica pe care SUA a avut-o timp de 54 de ani față de Rusia și China.

CATEGORIES
Share This
>