HENRY KISSINGER, adevăratul președinte al SUA

În spatele fiecărui președinte american a stat cel puțin un om puternic, omul din umbră care i-a fost alături în a lua cele mai importante decizii.

Am putea crede că fiecare președinte a avut omul său de taină care provenea din propriul partid. În realitate, lucrurile nu stau așa.

Henry Kissinger a consiliat ultimi zece președinți americani, indiferent de apartenența lor politică, timp de 54 de ani.

El însuși a fost un protejat al lui David Rockefeller. Kissinger a fost intermediar între liderii mondiali, intervenind în momentele delicate prin care a trecut omenirea în ultimele decenii.

Imediat după ce a fost ales președinte, Trump l-a invitat pe Kissinger la Casa Albă, unde i-a mulțumit public pentru sprijinul pe care i l-a acordat în campania pentru CasaAlbă.

Cine și-ar fi imaginat că personajul cheie în deciziile pe care le-a luat predecesorul său, Barack Obama, va deveni omul de taină al lui Trump. În timpul celor două mandate, Obama a declarat de mai multe ori că SUA au nevoie de un om precum Kissinger, pentru a ajuta SUA să rămână liderul mondial.

Loading...

Kissinger s-a instalat în fotoliul de consilier la Casa Albă, imediat după moartea președintelui Kennedy, odată cu preluarea puterii de Lyndon Johnson.

Odată cu instalarea la Casa Albă a președintelui Nixon, Kissinger este numit secretar de stat. Conform Democratic Underground, cei doi sunt responsabili de continuarea și extinderea războaielor din Vietnam și Cambodgia. Cei doi au fost implicați în lovitura de stat din Chile în urma căreia Augusto Pinochet a preluat puterea devenind unul dintre cei mai mari dictatori ai lumii.

A urmat Timorul Oriental unde Kissinger a dat undă verde Indoneziei să-l ocupe. Conform analistului politic Christopher Hitchens, peste 250000 de persoane și-au pierdut viața în luptele care s-au dat.

Kissinger părăsește Casa Albă la sfârșitul mandatului președintelui Ford, dar este rechemat de președintele Reagan. În anul 1970, Kissinger face un gest de mulțumire pentru susținătorul său David Rockefeller și îl numește pe fratele său, Nelson, vice- președinte al SUA.

În mandatul președintelui Carter are mână liberă în ceea ce privește politica externă.
Așa cum scria Wall Street Journal, în anul 1982, Kissinger Associates preia conducerea Băncii de Credit și Comerț Internațional.

Era o bancă girată de Pakistan și finanțată de Orientul Mijlociu și avea sucursale în 70 de țări. Banca a fost în centrul unui scandal privind sume ilegale de bani, coruperea unor lideri și guverne mondiale. În ciuda scandalurilor, Kissinger a rămas un membru marcant al băncii, până în anul 1989.

HENRY KISSINGERCu președintele George Bush îl leagă o prietenie foarte strânsă. Amândoi sunt membrii ai Clubului Bohemian, un club ocult și extrem de puternic în lume. Kissinger a fost numit membru în comisia de anchetă a tragicelor evenimente din 11 septembrie 2001.

Conform Wikipedia, pe Kissinger îl leagă de președintele Clinton o relație bazată pe legături financiare. Afaceri cu multe zerouri.

loading...

Comentariile sunt închise.