Henri Coandă susținea că omul poate să călătorească în Univers cu propria sa energie

Unul dintre cei mai iluștri oameni de știință români, Henri Coandă, susținea că omul este mai mult decât un corp fizic și este capabil să călătorească prin Univers folosindu-se de propria energie. Iată care a fost logica lui Coandă!

Henri Coandă, viață ciudată!


Henri Coandă a fost un academician și inginer român, pionier al aviației, fizician, inventator, inventator al motorului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele. A fost fiul generalului Constantin Coandă, prim-ministru al României în 1918.

Viața inginerului român a fost una zbuciumată, puțini știu că academicianul a fost judecat în Franța pentru înaltă trădare, fiind la un pas să fie împușcat. A scăpat ca prin minune poate doar pentru faptul că a fost o minte strălucită care a ajutat omenirea în progresul tehnologic.

Aparate de zbor stranii


Totul a pornit în perioada premergătoare celui de-Al Doilea Război Mondial, când Coandă a proiectat și construit niște avioane ciudate în Africa de Sud. Între anii 1938 – 1939, primele OZN-uri au fost proiectate și construite sub supravegherea lui Henri Coandă. Se spune că aceste farfurii zburătoare terestre circulau fără echipaj uman din cauza faptului că dezvoltau viteze de zbor impresionante și nimeni nu ar fi rezistat în asemenea condiții.

Nu se știe cum, dar aceste documente au ajuns în posesia nemților chiar în timpul războiului. Aceștia au construit avioane pentru zbor cosmic, din seria Vril și Haunebu, pe baza proiectelor lui Coandă. Programul german prevedea și construcția navei Andromeda până la sfârșitul anului 1945, cu o lungime de 139 metri și viteză teoretic nelimitată în spaţiul cosmic.

Nimeni nu a putut demonstra implicarea directă a lui Coandă în aceste proiecte nebunești, dar au existat foarte multe zvonuri cum că cercetătorul român colabora cu SS-ul german. Acesta a fost motivul principal pentru care Coandă a fost la un pas să fie împușcat în Franța.

Loading...

Omul poate călători în Univers cu propria energie

După acest episod au început seriile declarațiilor șocante din partea inginerului roman. În urma unor studii aprofundate, Coandă a ajuns la concluzia că omul, ca orice ființă vie, este dotat cu un biocâmp. Acesta generează energii impresionante de mari care sunt direcționate în spațiu.

Chiar dacă acest biocâmp este extrem de puternic, din cauza eliberări energiilor în toate direcțiile din spațiu, intensitatea sa scade. Odată cu controlarea acestui biocâmp, care după spusele lui Coandă eliberează gravitoni, omul ar putea să călătorească până la capătul Universului doar cu propria sa energie.

henri_coanda

După părerea savantului, ar trebui proiectat un dispozitiv tehnic de ecranare și direcționare a gravitonilor, pentru a li se imprima o direcţie şi un sens prestabilite. Şi, desigur, să fie pus la punct un procedeu tehnic de prezervare a vieţii omului la asemenea viteze.

Aceste teorii erau în fază incipientă și niciodată Henri Coandă nu le-a putut duce la materializare. Ideea odată lansata, undeva prin anii ’70, a făcut mare vâlvă, dar după moartea inginerului a fost fie uitată, fie pusă în practică în bazele secrete. Întâmplător sau nu, acest aspect al activităţii lui Henri Coandă este deocamdată omis de biografii săi.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și